avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANRP-MODIFICARE LEGE DESPAGUBIRI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANRP-MODIFICARE LEGE DESPAGUBIRI

Am citit astazi un articol in ziar in care se discuta despre probabilitatea schimbarii modalitatilor de despagubire ale persoanelor care au dosar la ANRP.Intrebarea mea este urmatoarea :eu am un asemenea dosar pentru care am ajuns in instanta unde am cistigat iar acum astept recursul.In cazul in care se schimba legea pot fi afectata sau avand deja o sentinta favorabila se tine cont de ea si dosarul merge inainte dupa legea actuala?
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: tumy , utilizator 13:35, 30 Aprilie 2012
de ce asteptati recursul, daca tot ati castigat???
pana nu avem un nou cadru legislativ trebuie sa stati linistita....oricum legea nu intra de la data promulgarii ci este necesar un minim de obicei pentru astfel de legi de 30 de zile, pentru a fi pusa in practica si a-si produce efectele
Recurs am facut si eu nu numai partea adversa deoarece lipseau niste date importante in sentinta si oricum avocata mi-a spus ca nu se poate pune in executare decit dupa recurs.
.
Iata ca a aparut pe site-ul ANRP si proiectul de lege privind modificarea modului de despagubire .Eu sint cu dosarul la Curtea de apel ,unde cauza s-a judecat dar de 65 de zile nu au avut timp sa redacteze sentinta desi legea acorda 30 de zile.In cazul in care apare noua lege ,dupa cum este formulata inteleg ca si dosarul meu va suporta modificarile noii legi si in situatia mea sint foarte multe persoane .Ce ar trebui sa fac eu acum ? Sa dau in judecata pe cel care a scris gresit un nume cind au redactat o sentinta ,sau pe cei care nu respecta termenul legal de redactare a sentintei? Aceste doua situatii ne-au intirziat cauza cu citeva luni,poate din cauza incompetentei sau neatentiei unora eu si altii ca mine vor avea de pierdut enorm .Ce ar trebui sa fac?
emilifor a scris:

Intrebarea mea este urmatoarea :eu am un asemenea dosar pentru care am ajuns in instanta unde am cistigat iar acum astept recursul.In cazul in care se schimba legea pot fi afectata sau avand deja o sentinta favorabila se tine cont de ea si dosarul merge inainte dupa legea actuala?



Intrebarea mea, absolut fireasca la intrebarea dumneavoastra: ce anume ati castigat? Mai precis, ce anume a dispus instanta?

Eu am alta problema: initial am avut dispozitie de despagubiri. Dosarul de despagubiri nu a ajuns la Comisia Centrala decat in 2006 si, de atunci, s-a mai plimbat de doua ori intre comisie si primarie. Ultima data, Comisia a returnat dosarul deoarece, in sfarsit, s-a lamurit si ea ca este vorba de imobile care exista si pot fi restituite in natura. In acest sens dosarul sta la primar din aug 2010, fara ca acesta sa emita Dispozitia de restituire.
Acum, art.22 - (1) din noua lege spune: "La data intrarii in vigoare a prezentei legi, dispoziţiile privind restituirea în natură si cele privind compensare cu alte bunuri sau servicii oferite în
echivalent din cuprinsul Legii nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate
în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, ....se abrogă".
Deci, adio dispozitie, CHIAR DACA DE EMITE, adio proprietate, bravo, voua neocomunistilor, care ati nationalizat a doua oara bunuri PROPRIETATE PARTICULARA, GARANTATE PRIN CONSTITUTIE.
Poate am fi inteles si acest aspect, al lipsei de bani pt despagubiri. Dar nu sa vii cu aceasta lege dupa ce TOTI RECHINII si-au recuperat, deja, proprietatile.
Si mai am o intrebare: daca eu am formulat plangere penala pt abuz in functie la adresa primarului ( tergiversare emitere dispozitie) aceasta isi urmeaza cursul si dupa aparitia legii? Care va fi cursul cercetarii?

Alte discuții în legătură

Legea 165/2013 se aplica retroactiv??? danmarian50 danmarian50 Buna ziua, sunt proprietarul unui teren in suprafata de 700mp, terenul se afla amplasat in Valcea, intr-o zona ultracentrala pe care este construit un bloc de ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Anrp ContSters243801 ContSters243801 Am un dosar la anrp bucuresti in baza legi 10 pentru despagubiri pt o casa si teren am citit noul proiect pe care vrea statul sa l impuna,cu despagubiri pt 15 ... (vezi toată discuția)