avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANRP-MODIFICARE LEGE DESPAGUBIRI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANRP-MODIFICARE LEGE DESPAGUBIRI

Am citit astazi un articol in ziar in care se discuta despre probabilitatea schimbarii modalitatilor de despagubire ale persoanelor care au dosar la ANRP.Intrebarea mea este urmatoarea :eu am un asemenea dosar pentru care am ajuns in instanta unde am cistigat iar acum astept recursul.In cazul in care se schimba legea pot fi afectata sau avand deja o sentinta favorabila se tine cont de ea si dosarul merge inainte dupa legea actuala?
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: tumy , utilizator 13:35, 30 Aprilie 2012
Corectie: conf legii 247, art 16, toate imobilele care exista se restituie, in anumite conditii, numai IN NATURA.
Deci am cistigat recursul(la Curtea de Apel) depus de ANRP impotriva deciziei Tribunalului care ne-a dat castig de cauza ,si obliga ANRP-UL la plata despagubirilor conform deciziei nr...Problema este ca nu pot investi hotararea Curtii de Apel pentru ca inca nu a fost redactata desi au trecut cam 70 de zile de la sentinta.
Intr-un stat de drept, sentinta ar impune statului , respectiv institutiei abilitate de acesta, sa faca plata. Nicio lege ulterioara, indiferent de motivatia ei, nu ar putea infrange o hotarare judecatoreasca.

Problema este alta:

mai este Romania un stat de drept? Sau, reformuland: A fost vreodata?


Se poate executa silit ANRP numai pe baza hotaririi data de Prefectura judetului unde ati depus dosarul, va trebuie un executor din Bucuresti (de pe raza de actiune a ANRP) vorbiti cu executoru completati o Cerere de executare silita , si dureaza cam 2 luni. Putina lume stie de aceasta modalitate, eu va spun pt ca din criza de timp si avind in vedere proiectul de lege aparut, am trimis actele in copie legalizata unui executor din Bucuresti si sper sa obtin prima transa (cazul meu, numai pt prima transa s-a implinit termenul de 1 an) inainte sa apara alta Lege care sa ma faca sa astept 12 ani! Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 165/2013 se aplica retroactiv??? danmarian50 danmarian50 Buna ziua, sunt proprietarul unui teren in suprafata de 700mp, terenul se afla amplasat in Valcea, intr-o zona ultracentrala pe care este construit un bloc de ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Anrp ContSters243801 ContSters243801 Am un dosar la anrp bucuresti in baza legi 10 pentru despagubiri pt o casa si teren am citit noul proiect pe care vrea statul sa l impuna,cu despagubiri pt 15 ... (vezi toată discuția)