avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Recensamant 2011: Voi fi amendat daca am lapsus? Cum ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Recensamant 2011: Voi fi amendat daca am lapsus? Cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? Ce dovada am ca am fost recenzat?

Buna Ziua,

As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti nimic sau voi avea lapsusuri.

Pe scurt, voi avea lacune in memorie exact pe temele propuse de recenzor.

Sa fiu sincer, nu mi se pare normal sa fiu amendat pentru ca nu-mi amintesc. Ii voi spune ca sufar de retard mintal, si probabil nu o sa-mi amintesc niciodata.

Multumesc anticipat,
Andrei

-Ma scuzati, dar nu gasesc categoria in care sa includ acest thread-
refuzul de a furniza date este considerat contraventie si se sanctioneaza conform art.21 din HG nr1502/2009
Dupa cum expui problema sper ca recenzorii sa te creada.
@Accente, am vrut sa fiu foarte clar. Poate nu am reusit. Eu vreau sa raspund. Nu refuz nimic. Sunt ca o carte deschisa pentru recenzor, doar ca nu-mi amintesc.

@Pneagu De ce nu-mi suna foarte 'legislativ' acest lucru? Sa inteleg ca ramane la aprecierea recenzorului daca sunt de incredere sau nu?

Sintetizand: Eu vreau sa raspund si nu refuz chestionarul, doar ca am un impediment in gandire si nu-mi pot aminti mai nimic. Pot fi penalizat legal? Pe ce baza? Pentru ca sunt mai incet si nu am o memorie buna?
daca ai un certificat de handicap mintal nu vei fi sanctionat.....dar parerea mea este ca esti intreg la CAP.....
Ca sa nu fiti luat pe nepregatite, va ajut cu acest link, unde veti gasi setul de intrebari pregatit pentru recensamant.

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

www.avocatnet.ro/content/art...

Intre timp, poate va revine memoria. :)

Alte discuții în legătură

Recensamant 2011: voi fi amendat daca refuz sa divulg cnp? popescu ana popescu ana Care sunt consecintele legale, daca refuzi sa dai CNP-ul la recensamant? Esti obligat de lege sa-l dai, avand in vedere ca CNP-ul este ceva personal? (vezi toată discuția)
Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?) ilie0001 ilie0001 Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie ... (vezi toată discuția)