avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Recensamant 2011: Voi fi amendat daca am lapsus? Cum ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Recensamant 2011: Voi fi amendat daca am lapsus? Cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? Ce dovada am ca am fost recenzat?

Buna Ziua,

As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti nimic sau voi avea lapsusuri.

Pe scurt, voi avea lacune in memorie exact pe temele propuse de recenzor.

Sa fiu sincer, nu mi se pare normal sa fiu amendat pentru ca nu-mi amintesc. Ii voi spune ca sufar de retard mintal, si probabil nu o sa-mi amintesc niciodata.

Multumesc anticipat,
Andrei

-Ma scuzati, dar nu gasesc categoria in care sa includ acest thread-
Buna seara,

Imi cer scuze ca intervin, dar tocmai am fost vizitata de catre recenzor. Cred ca se face prea multa zarva in jurul acestui subiect. Recenzorul a fost foarte amabil, s-a legitimat cu legitimatia si cartea de identitate pana sa-i permit accesul in casa. Mi-a explicat ca trebuie sa raspund formularelor pe care le are asupra sa. L-am lasat sa-si faca datoria, chiar daca stiam ce urmeaza sa se intample. Mi-a specificat ca nu sunt obligata sa mentionez CNP-ul, insa eu l-am dat. Motivul? INS il poate afla prin alte mijloace.
Sunt intrebari comune, nimeni nu va intreaba ce mancati sau va deschide frigiderul, cum am mai citit pe aici. Haideti sa nu facem un capat de tara din asta, cred ca sunt multe probleme la fel de importante, carora trebuie sa le acordam atentia cuvenita.

adragan964 a scris:
buna ziua,apartamentul meu este inchiriat iar familia mea (eu,sotia si baiatul )suntem in italia de 11 ani deci,nu stiu cine ar putea raspunde pt noi la completarea formularului


Chiriasii dv le vor spune ca proprietarii sunt in strainatate… Dar cine incaseaza chiria, in caz ca e platita lunar? Cine are grija sa fie platita intretinerea la timp, facturile la utilitati? Ca, deh: chiriasii sunt chiriasi…

In fine, sa zicem ca nu are cine sa ofere unele date pentru dv… Ce sa zic? Descarcati formularele de pe net, mariti-le, completati-le si trimiteti-le la primaria de care apartineti in tara – daca chiar doriti sa fiti recenzat, sa se stie cat si unde lucrati, din ce se compune proprietatea dv etc si altele de mirarea mirarii! Cred, totusi, ca nu e cazul... :)

Aici gasiti formularele “model” – cu instructiuni de completare
www.avocatnet.ro/content/art...
(click ”formulare cu intrebari” – fisiere atasate)

Aici a scris cineva intr-o situatie asemanatoare cu a dv
www.avocatnet.ro/content/for...


Nu veti primi amenda – in aceasta privinta puteti fi linistit.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
trope_doi, utilizator
Buna seara,

Inteleg ca recensamantul a devenit acum un soi de sperietoare generala, dar hai sa vorbim decent despre subiect. Acest forum are un regulament, iar scrierea in forum are drept consecinta acceptarea regulamentului forumului.

Multumesc anticipat.
"Asta inseamna ca daca sunteti acasa, acceptati recenzorul dar refuzati sa ii dati datele considerate obligatoriu de declarat ati putea fi amendat pe baza sesizarii facute de recenzor. In acest caz amenda ar fi intocmita pe numele dvs."
Daca imi permiteti sa intervin sa fac o precizare in urma acestei declaratii. Din pacate in Romania institutille statului fac abuzuri si aceasta precizare a sefului INS face parte din aceasta categorie.
Conform legii 677/2001 INS a cerut voie Autoritatatii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal să strângă doar o parte dintre datele din formular.Notificarea INS a fost depusă în 12 ianuarie 2007, la scurt timp după înființarea ANSPDCP, și are numărul de înregistrare 15. INS nu are voie să ceară:
- CNP
- semnătura
- locul de muncă
- situația familială
- date privind bunurile deținute
- convingerile religioase*
- date privind starea de sănătate*.
In aceste conditii unde exista baza legala pentru a putea fi amendat pentru nedezvaluirea CNP?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recensamant 2011: voi fi amendat daca refuz sa divulg cnp? popescu ana popescu ana Care sunt consecintele legale, daca refuzi sa dai CNP-ul la recensamant? Esti obligat de lege sa-l dai, avand in vedere ca CNP-ul este ceva personal? (vezi toată discuția)
Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?) ilie0001 ilie0001 Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie ... (vezi toată discuția)