avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere prealabila marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere prealabila marturie mincinoasa

ce pot face daca acum am constatat ca plangerea impotriva mea pt marturie mincinoasa a fost inregistrata la Parchet dupa mai multde 2 luni de la data la care am depus marturia, in instanta?
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 02:00, 23 Octombrie 2011
Infractiunea de marturie mincinoasa nu se incadreaza in grupa de infractiuni pentru care este necesara plangerea prelabila si conditiile acesteia. In consecinta termenul de 2 luni nu se aplica in speta.
Dvs nu puteti face nimic, termenul de 2 luni la care faceti referire -in cazul unei plangeri adresate Parchetului- se aplica (in interiorul termenului de prescriptie) de la data cand cel care depune plangerea a luat cunostinta de existenta unei fapte penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie ati putea, va rog, sa-mi spuneti care este termenul pentru a depune plangere pentru marturie mincinoasa intr-un proces civil (divort)? acest termen este de la ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de depunere plângere penală pentru declarații mincinoase? visancatalin visancatalin Bună ziua! În data de 7.1.2020 o persoană a depus o reclamație la o instituție a statului unde lucrez care a fost declinată spre competență ... (vezi toată discuția)
In ce termen se poate face plangere pt. infractiunea de aiai aiai marturie mincinoasa? ( a unui martor intr-un proces civil) in 2 luni? (vezi toată discuția)