avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Divortul s-a pronuntat in luna martie a.c. prin acordul ambelor parti.In sentinta civila s-a enuntat urmatoarea fraza : "Instanta mai retine faptul ca petentii au precizat ca nu au bunuri care sa fie supuse partajului intrucat acestea au fost impartite de comun acord, motiv pentru care nu au solicitat partajarea bunurilor comune pe cale judecatoreasca". De curand am aflat ca inainte de pronuntarea divortului ex sotul meu a obtinut o suma mare de bani din vanzarea firmei (noi ne-am separat cu cca. 8 luni inainte de divort). Intrebarea mea este daca pot deschide proces de partaj eu nefiind instiintata de cele intamplate. Mai doresc sa precizez ca in anul 2005 pe cand traiam doar in uniune consensuala nefiind casatoriti eu mi-am vandut garsoniera pentru a-i salva firma de la faliment, iar cand ne-am despartit nu am luat decat cateva lucruri vechi din casa (nu am pus in discutie casa care era proprietatea lui inainte de casatorie) Doresc un sfat, deoarece nu am fost despagubita in niciun fel. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: absalom34 , utilizator 17:34, 23 Octombrie 2011
DA, puteti. Pasajul reprodus din hotararea de divort nu confera chestiunii partajului autoritate de lucru judecat.
Este bine sa va consultati cu un avocat intrucat s-ar putea sa nu fie vorba de partaj in speta dvs., ci de o actiune in pretentii pentru restituirea imprumutului cu care ati creditat firma.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
ContSters103772, utilizator
Din pacate nu exista nici un act doveditor (cu exceptia actului de vanzare al garsonierei) ca banii au fost investiti in firma. La timpul respectiv am considerat ca fac un lucru normal de ajutorare intre 2 oameni care traiesc impreuna.
Avand in vedere calitatea de soti, pe care o aveati in acel moment, va incadrati in situatiile in care puteti face dovada si cu martori
La acea data nu eram casatoriti...Ne-am casatorit 3 ani mai tarziu.
Asta complica lucrurile. S-ar putea chiar sa fi intervenit prescriptia extinctiva.

Alte discuții în legătură

Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)
Despartire in fapt marza_alexa marza_alexa doi soti s-au despartit in fapt acum aproximativ 10 ani. La data despartirii au vandut apartamentul si au impartit banii. Sotia si-a cumparat din banii ... (vezi toată discuția)
Partaj ciupikam ciupikam SALUTARI, inainte de casatorie am detinut o garsoniera la etj.2, dupa casatorie am schimbat-o cu o alta la parter de bloc transformind-o intr-o societate ... (vezi toată discuția)