avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Divortul s-a pronuntat in luna martie a.c. prin acordul ambelor parti.In sentinta civila s-a enuntat urmatoarea fraza : "Instanta mai retine faptul ca petentii au precizat ca nu au bunuri care sa fie supuse partajului intrucat acestea au fost impartite de comun acord, motiv pentru care nu au solicitat partajarea bunurilor comune pe cale judecatoreasca". De curand am aflat ca inainte de pronuntarea divortului ex sotul meu a obtinut o suma mare de bani din vanzarea firmei (noi ne-am separat cu cca. 8 luni inainte de divort). Intrebarea mea este daca pot deschide proces de partaj eu nefiind instiintata de cele intamplate. Mai doresc sa precizez ca in anul 2005 pe cand traiam doar in uniune consensuala nefiind casatoriti eu mi-am vandut garsoniera pentru a-i salva firma de la faliment, iar cand ne-am despartit nu am luat decat cateva lucruri vechi din casa (nu am pus in discutie casa care era proprietatea lui inainte de casatorie) Doresc un sfat, deoarece nu am fost despagubita in niciun fel. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: absalom34 , utilizator 17:34, 23 Octombrie 2011
Problema garsonierei a fost doar o remarca, asta pentru ca acum sunt constienta ca nu mi-am oferit nicio protectie legala. De aceea revin la intrebarea initiala in ideea ca ma puteti sfatui ce pot face in prezent tinand cont de circumstantele in care ma aflu : exista posiblitatea unui partaj legal in conditiile in care ex sotul a obtinut bani din vanzarea firmei, lucu de care nu am fost instiintata in momenentul in ca am convenit acea intelegere amiabila? Multumesc!
Partile sociale detinute in cadrul firmei intra in categoria bunurilor proprii ale sotului, mai ales ca le detinea inainte de casatorie. Prin urmare si suma de bani obtinuta prin instrainarea acestora este tot bun propriu. Nu puteti cere partajarea acesteia.
Tocmai de aceea va vorbeam de o actiune in pretentii, pentru recuperarea sumei cu care ati creditat firma.
Va multumesc Dl. avocat pentru consiliere. O zi buna in continuare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)
Despartire in fapt marza_alexa marza_alexa doi soti s-au despartit in fapt acum aproximativ 10 ani. La data despartirii au vandut apartamentul si au impartit banii. Sotia si-a cumparat din banii ... (vezi toată discuția)
Partaj ciupikam ciupikam SALUTARI, inainte de casatorie am detinut o garsoniera la etj.2, dupa casatorie am schimbat-o cu o alta la parter de bloc transformind-o intr-o societate ... (vezi toată discuția)