avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de somaj - refuzata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de somaj - refuzata

Buna ziua.

Am fost trimisa in somaj incepand cu data de 1 iulie. am depus dosarul de somaj la sfarsitul lunii iulie in alba iulia. a fost totul bine,desi contributiile nu erau platite de catre angajator. dosarul s-a pus in plata. mi-am schimbat domiciliul in cluj napoca, alt oras, alt judet si am cerut transferarea dosarului. a ajuns dosarul si am primit raspunsul cu legea in fata ca nu poate sa mi se faca plata pentru ca nu erau platite contributiile.ok,stiam ca s-a schimbat legea. s-a trimis inapoi dosarul in alba iulia si s-a cerut angajatorului sa se fac plata. au fost platite contributiile, totul fiind ok din punctul de vedere al celor din alba. s-a trimis inapoi dosarul la cluj si acum cei din cluj imi zic ca nu se poate pune in plata pentru ca,contributiile au fost platite dupa depunerea dosarului. cei din alba zic ca este corect sa se plateasca dar cei din cluj sunt de alta parere. si uite asa dosarul meu de somaj se plimba dintr-un oras in altul. puteti sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac...
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:29, 25 Octombrie 2011
1. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca s-a modificat si acum spune:

Art. 5. În sensul prevederilor prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:
...
V. stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-a datorat contributia de asigurari pentru somaj atat de catre asigurat, cat si de angajator sau, dupa caz, numai de catre asigurat, precum si perioada pentru care persoanele asigurate in sistemul asigurarilor pentru somaj prin incheierea unui contract de asigurare pentru somaj au datorat si au platit contributia de asigurari pentru somaj;
...

2. - Asta inseamna ca stagiul de cotizare al dvs. nu depinde de plata sau neplata contributiei pentru somaj.
- Salariatul nu are nici o vina ca angajatorul nu a platit contributiile proprii si pe cele retinute de la salariati.
- Conform legii Agentiile de Somaj trebuie sa se ocupe de recuperarea debitelor datorate de angajatori.

3. - Intrati pe
[ link extern ]
si faceti o sesizare la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, forul ierarhic superior al AJOFM din Alba si Cluj.
- Scrieti exact asa cum ati scris aici pe forum.
- Argumentati si cu ce v-am redat eu mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata somajului de catre angajator PYZY PYZY Ce se poate face in cazul cand un salariat este concediat,cu drept de somaj,dar angajatorul nu si-a platit contributiile la somaj si sanatate pana in momentul ... (vezi toată discuția)
Primesc ajutor de somaj? ContSters249730 ContSters249730 Buna seara In In data de 01-05-2011 am schimbat locul de munca semnind un contract(il am)si pe data de 09-06-2011 patronul a venit cu alt ... (vezi toată discuția)
Neplata de catre angajator a contributiei pentru somaj seneca399 seneca399 Am lucrat la o firma privata pana in data de 5.01.2013 cand mi s-a desfiintat postul. Am mers la somaj pentru a forma dosarul de intrare in somaj, unde mi s-a ... (vezi toată discuția)