Buna seara!Suntem o familie la ultimul etaj (4) al unui bloc cu 18 apartamente si vroiam sa va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu reabilitarea acoperisului....la noi in casa in dormitor este egrasie....la fiecare ploaie imi uda peretele de ajunge si la vecinul de sub mine....am incercat sa vb cu locatarii dar toti merg pe ideea ca ei nu stau la ultimul etaj!!! deci faza cu adunarea generala si votul 50%+1 nu este valabila ca nu avem cu cine...am auzit ca acea comisie de cenzori impreuna cu administratorul si presedintele ar trebui sa vina in apartament si sa faca constatare...ca intr-adevar e grava problema....si sa hotarasca ei ca este necesar sa se refaca acoperisul...fara acordul proprietarilor....nu vreau maine sa se faca acoperisul dar de mai bine de 7 ani stau in conditiile acestea si nu s-a luat nici o atitudine...nu-mi pot pune nici makr termopane...ca sa nu mai zik de varuit....si nu cred ca este normal...
Referitor la salarii....administartorul si femeia de servici din cate stiu se plateste pe cota indiviza nu??? intreb asta pt k la noi se plateste pe persoana femeia de servici...
Iar cu pausalul....dak nu stiu cate familii care au persoane la intretinere....3-4 ...si declara consum 0 la apa ...este normal ca pierderile sa se imparta numai la cei care au declarat consumul??? spre exemplu eu am declarat in septembrie 1 metru cub, cand la noi in iasi a fost oprita apa calda aproape toata luna...a dat doar vreo 4-5 zile...desi am consumat jumatate de metru cub....iar ceilalti alti vecini au declarat 0....poate si ei au consumat tot vreo jumatate de metru cub dar au preferat sa-l treaca in luna urmatoare....totusi lor li s-a pus 0 metri cubi si la pierderi...pe cand celor care au declarat acel metru cub li s-a mai pus in plus 1,8 metri cubi!! este normal sa platim noi si pentru ceilalti vecini???
In final as dori sa ma ajutati in legatura cu aceste probleme cu pasaje din legi pe care sa le pun in fata vecinilor pentru ca din cate am observat nici makr administratorul nu prea cunoaste legile!!!
Multumesc frumos!!
1-Acopersiuyl reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie reprezinta obligatia asociatiei de proprietari,indiferent de opiniile proprietarilor
2-Legal ,valoarea facturilor se repartizeaza tuturor persoanelor existente in evidenta
3-Pentru lamurirea aspectelor care va intereseaza,parcurgeti cu atentie Legea nr 230/2007 si normele acesteia de aplicare HG nr 1588/2007
Am inteles...dar in cazul in care nici cei din conducerea asociatiei de proprietari si nici vecinii nu sunt de acord sa cotizeze la repararea acoperisului eu ce ar trebui sa fac mai departe...pentru ca nici nu imi permit sa il refac din banii proprii pentru ca nu ii detin....suntem doar eu , sora mea si mama care este somera...abia ne descurcam....si inca un lucru....anul acesta prin martie administratorul ne-a dat in judecata pentru restante si penalizari...aveam vreo 1300 lei restante si 5500 lei penalizari...nu ne-a instiintat ca ne actioneaza in judecata...a mers inchis cum s-ar zice....in fine...am achitat restanta pana la urma...dar se pare ca a facut recurs pentru ca el insista sa recupereze acele penalizari care le-am acumulat in perioada cand doar mama lucra si se chinuia sa tina 2 copii la scoala....deci a fost o perioada cand chiar nu aveam posibilitatea sa achitam...ce m-a mirat este ca am vazut aici pe site ca in cazurile familiilor cu situatii financiare nu tocmai bune au fost scutiti de jumatate din totalul de penalizari ... sau li s-au inghetat penalizarile dak se angajau sa plateasca restanta dupa un anumit grafic... nu inteleg de ce pe noi ne tot forteaza sa platim aceste penalizari....??? ei spun ca furnizorii ii tot forteaza sa faca acest lucru...dar culmea e ca din tot blocul in care mai sunt cu penalitati si restante doar de la noi au avut pretentia sa recupereze penalizarile!!!