avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cifra de afaceri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cifra de afaceri

Veniturile din vanzarea unui imobil, se iau in considerare la calculul cifrei de afaceri?
Care sunt pasii vanzarii: facturare, contract de vz-cmp notarial..?
Menionez ca, clientul este asociatul majoritar al societatii.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 07:46, 27 Octombrie 2011
Daca imobilul este proprietatea persoanei juridice, se vand active. Se trec in contabilitate ca si vanzari din active (ca la o masina). Se ia in calcul valoarea amortizata, diferenta dintre amortizare si pretul incasat, constituie venit, se soldeaza contul in banca sau casa (dupa caz). La momentul achizitiei, casa s-a scazut la investitii. Acum se trec la venituri sumele rezultate din diferenta dintre pretul incasa-valoarea amortizata. Simplu :D. Pasii sunt contract de vanzare-cumparare la notariat. Este obiectul unei legi care trateaza special imobilele. Generalia specialibus derogant, specialia generalibus non derogant. Trebuie sa luati legatura cu un contabil.
Cu stima
Daca imobilul nu este detinut in scop comercial, venitul realizat din vanzarea lui nu se include in CA. Venitul se va inregistra pe contul 7583, cheltuiala cu valoarea neamortizata pe 6583. In CA se iau in calcul veniturile inreg pe conturi de 70X.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare nedeductibila Enachescumihaela Enachescumihaela Buna ziua. Am avut un apartament cumparat pe firma. In urma unui control de la finante au considerat ca amortizarea nu este deductibila la calculul imp pe ... (vezi toată discuția)
Scoatere din evidenta mijloc fix neamortizat integral consela consela Buna ziua, O societate detine un mj fix= cap tractor valoare de inregistrare ct 2133= 99000 lei Valoare neamortizata 31.03.2013=68000 lei In luna aprilie ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina neamortizata integral Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca am o masina pe frima care nu este amortizata integral la ce valoare se poate vine masina respectiva ? Si care ar fi ... (vezi toată discuția)