avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AJUTOR!Se poate cere Incredintare minor fara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AJUTOR!Se poate cere Incredintare minor fara stabilirea domiciliului in prealabil??!

Se poate cere Incredintarea minorului fara stabilirea domiciliului in prealabil(in cazul in care parintii au pe hartie inca.. acelasi domiciliu pe hartie)??!
Si daca incredintarea se va decide printr-o hot.def.si irev.pana la divort, cum ramane cu stabilirea domiciliului minorului..cand se poate cere sau este obligatorie inaintea incredintarii?
Situatia este foarte complicata deoarece ambii parinti si copilul au rezidenta intr-o tara nordica care nu este in U.E.si nu stiu de competenta carei instante judec. din cele doua tari tine inaintarea cerererii incredintarii minorului,stabilire domiciliu,intretinere..e.t.c..?Va dura o viata procesul.. tinand cont numai ca pana si ancheta sociala va trebui facuta de protectia copilului din No.,dupa care,traduceri,apostile si totul facut/transmis prin ministerele de justitie sau nu stiu exact:O....In tot acest timp copilul care are acum 6 luni va fi privat de vacante,dragoste,socializare cu bunicii din Ro pt. ca tatal...nu va da o declaratie notariala de calatorie pt bebe,cum nu a contribuit cu nimic la cresterea lui de cand s-a nascut!Caut AJUTOR *informatii,indrumari,adrese,..,situatia lui "bebe".. este destul de disperata X-(si nu vrea sa se desparta de mami pt.ca este inca alaptat si asta il face mare,destept si frumos (tot ce are nevoie ca sa devina avocat expert in divorturi cu minori si tatici rai:((! )
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:05, 29 Octombrie 2011
Nu am inteles pozitia parintilor fata de incredintare, exista posibilitatea sa ajunga la un acord? Sunt amandoi romani? Ar putea face cerere in Romania. Ar trebui sa consulte un avocat caruia sa-i detalieze situatia.
Doamna avocat,din moment ce sunt interesata de cerea de incredintatre a copilului ar fi fost cazul sa deduceti ca nu are cum sa existe nici un fel de ACODR intre parinti!Multumes pt. sfat ,voi consulta un avocat...
Instata va stabili unde este domiciliul minorului. Stabilirea domiciliului este obligatorie.

Norvegia, chiar daca nu este stat membru UE este stat membru SEE si respecta mare parte din legislatia UE, are tratate cu UE in absolut toate domeniile si este parte a schengen.

Vedeti ca noul cod civil stabileste ca regula custodie comuna. Custodia unica se acorda doar daca custodia comuna ar afecta interesele superioare ale minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor dulcedor dulcedor buna ziua va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul acesta;sotul a intentat proces divort ,are avocat si cere desfacerea casat. din vina mea si ... (vezi toată discuția)
Resedinta obisnuita a minorului marinka24 marinka24 seara buna care este residinta obisnuita a unui minor?,rezultat dintr-o casatorie (mama romanca,tatal italian),nascut in italia,dar numai la 2 luni transferit ... (vezi toată discuția)
Soție infidelă, copil la mijloc, cum divorțez kutezz kutezz Un bun prieten locuiește cu familia de câțiva ani în occident (UE). În urmă cu o lună a descoperit că soția îi este infidelă și nu vrea să pună ... (vezi toată discuția)