avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu

Buna seara, va rog sa ma consiliati in rezolvarea urmatoarei probleme:pe data de 18.10 a.c mi s-a pus in fata decizia desfiintarii locului de munca, fara notificare prealabila, fara oferirea unui alt post...m-au pus sa semnez decizia, dupa care mi-au spus ca imi ofera 2 salarii compensatorii.Va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa atac aceasta decizie in tribunal, avand in vedere ca sunt si singura intretinatoare a familiei (sunt divortata si am in ingrijire un minor in varsta de 3 ani)
Va multumesc si astept un raspuns rapid din partea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 28 Octombrie 2011
Daca postul s-a desfiintat ca urmare a reorganizarii societatii in cauza nu prea aveti ce face.Este adevarat insa ca trebuia sa va instiinteze cu preaviz,dar situatia era la fel ,tot in acelasi punct ati fi ajuns.Pentru acest motiv v-au platit cele doua salarii compensatorii.Puteti incerca sa formulati contestatie in instanta dar sincer sansele nu sunt prea mari.Dvs apreciati.Din punctul meu de vedere v-as sfatui sa va cautati alt servici.
1. Art. 65 C.mun. nu reglementează în sarcina angajatorului obligaţia de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.

2. Instiintarea de preaviz nu este reglementata de Codul Muncii ... este o procedura statuata in practica de zi cu zi a anagajatorilor care concediaza ...

3. Concedierea în temeiul art. 65 din Codul muncii permite controlul instanţei numai în ceea ce priveşte existenţa caracterul efectiv al desfiinţării şi a cauzei reale şi serioase care a stat la baza concedierii.
Contestatia la decizia de concediere o veti depune in termen de 45 de zile de la data comunicarii la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dariusrobert dariusrobert stie cineva daca art 81 din ccm la nivel national se aplica si la desfiintare post? adica angajatorul este dator sa respecte criteriile sociale cand ... (vezi toată discuția)
Instiintare, preaviz, concediere, somaj DONA OTILIA DONA OTILIA Buna ziua, as avea si eu o mare problema. Am discutat cu cei de la firma in cadrul careia am lucrat pana sa intru in concediul de crestere copil si am ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala SIMONAINTREABA SIMONAINTREABA a fost desfiintat intreg comp.de Dispecerat,paza fiind externalizata! modivul concedierii..situatia ec.masura impusa datorita desfiintarii postului!!!! Stiu ... (vezi toată discuția)