avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilizarea bonului fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilizarea bonului fiscal

azi am primit de la sefa mea un bon fiscal in valoare de 1610,56 lei, cu materiale de curatenie, dar fara factura, platit din banii ei personal, care ulterior trebuie sa dau inapoi.
intrebarea mea ar fi pot contabiliza bonul fara factura? sau trebuia sa aduca si factura?
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 20:16, 28 Octombrie 2011
Pentru inregistrarea in evidenta contabila a cheltuielelor mai mari de 100 de lei nu este suficient bonul fiscal, fiind obligatorie si factura. Factura este necesara si pentru exercitarea dreptului de deducere a T.V.A. aferenta bunurilor si serviciilor achizitionate, indiferent de faptul ca valoarea acestora este sub sau peste 100 lei. Bonul fiscal este utilizat doar pentru exercitarea dreptului de deducere a carburantilor auto, indiferent de faptul ca valoarea acestora este sub sau peste 100 lei.
mentionez ca firma nu e platitoare de TVA.
DAR eu asa stiam ca nu mai exista limita valorica de 100 lei,( sau numai pt.combstibil/)
Puteti sa inregistrati bonul fiscal cu un decont de cheltuieli. Cheltuiala va fi deductibila dar nu si TVA. TVA-ul e deductibil doar cu factura.

cassady@ Nu mai exista de mult limita de 100 lei pt contabilizarea bonului fiscal, articolul care reglementa acest lucru este abrogat.

Acest "decont de cheltuieli"trebuie semnat si aprobat de director ec. si administrator pentru a face dispozitie de plata din caserie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila achizitie carburati 50% deductibila getacatinca getacatinca Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile pt achizitie carburanti cu deduct 50%, este corect: % =401 2480 6022 deduct ... (vezi toată discuția)