avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare a unei suprafete in litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare a unei suprafete in litigiu

Buna dimineata.Am cumparat recent o suprafata de teren de pe titlul de proprietate al unei persoane, si desi stapanesc atat cat am cumparat, am fost data in judecata pentru revendicarea unei bucati din acea suprafata de catre un vecin, fara temei.Procesul inca se judeca.Intrebarea este daca eu pot vinde o bucata din suprafata pe care am cumparat-o, care include si suprafata in litigiu???
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:35, 30 Octombrie 2011
Puteti vinde, dar va trebui sa declarati/sa aratati cumparatorului ca exista un litigiu.
Puteti vinde dar , daca cel cu care va judecati a notat litigiul in cartea funciara, va aparea in extrasul de autentificare litigiul.
Oricum, trebuie sa declarati in scris la vanzare ca exista un litigiu, in caz contrar veti savarsi infractiunile de fals in declaratii si uz de fals, fiindca notarul public are o fraza tip pe care o introduce in orice act de vanzare cumparare si anume ca imobilul care se vinde nu este grevat de sarcini si nu se afla in litigiu....
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil(teren+constructii) aflat in indiviziune ark ark ce articole de lege incalca un notar care autentifica un contract de vanzare cumparare al unui imobil(teren+constructii) aflat in litigiu judecatoresc de ... (vezi toată discuția)
Se poate cumpara cota parte a unui imobil daca exista proces pe rol la acel imobil desi inainte era ok? buna seara! eu am un apartament luat 50-50% cu fostul meu prieten. ... Unis22 Unis22 Buna seara! Eu am un apartament luat 50-50% cu fostul meu prieten. Amandoi suntem proprietari cu parti egale si amandoi aparem asa in CF! Eu as dori sa cumpar ... (vezi toată discuția)
Blocare carte funciara olaroiu olaroiu Buna seara, după admiterea acțiunii de revendicare imobiliara se poate cere blocarea CF-ului vecinului parat? Va multumesc! (vezi toată discuția)