avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR

Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL??

Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
justdeals, utilizator
Consiliul Superior al magistraturii are drept prerogativa analizarea activitatii magistratilor
ynocentta a scris:

Consiliul Superior al magistraturii are drept prerogativa analizarea activitatii magistratilor


Exclus, in plangere va fi inclusiv cel putin un membru al CSM..
Bineinteles ca m-am adresat CSM-ului cu privire la abaterile disciplinare, insa acestia ii acopera. Inainte doar banuiam ca ii vor acoperi, acum insa am si dovezi.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
justdeals, utilizator
In aceasta situatie,daca apreciati ca detineti probe temeinice ,va revine dreptul sa sesizati oficial procurorul general al ICCJ
Plus ca eu vorbeam de plangere penala, si nu de memorii pt abateri disciplinare...

Iar in aceasta plangere vreau sa detaliez toata activitatea de la inceputuri, adica cea cu privire la : organele de politie, la procurori, si nu in cele din urma reactia CSM-ului. Consider ca se califica pt infractiunea de abuz in serviciu s.a.

Mai precis, ma intereseaza ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva tuturor, incepand de la politist (abuz in serviciu, favorizare) pana la magistrati...

Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
justdeals, utilizator
Daca apreciati ca detineti probe temeinice pentru a sustine si a proba acuzele,aveti dreptul sa sesizati oficial Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

Alte discuții în legătură

Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)
In ce fel raspund judecatorii din romania de greselile comise? Cris1971 Cris1971 Conform informatiilor care circula din gura in gura, in Romania judecatorii nu raspund de greselile pe care le fac odata cu emiterea unei sentinte sau a altor ... (vezi toată discuția)