avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Starea de necesitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Starea de necesitate

Buna seara! O persoana fura un telefon mobil unei alte persoane,dar este prins imediat si batut. Incadrare juridica art.180,al.1, CPen. In acest caz se poate invoca starea de necesitate ? Daca da,care sunt consecintele?
De catre cine sa se invoce starea de necesitate ? victima furtului se afla in legitima aparare .
Nu poate fi in legitima aparare,pentru ca nu l-a atacat nimeni. Hotul a luat bataie si atat. Victima furtului este actionata in judecata pt.art.180,al.1 CPen. Victima furtului poate invoca in favoarea sa starea de necesitate, daca a fost nevoit sa-l loveasca pe hot pentru a-si recupera telefonul ?
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Statescu, utilizator
ce stare de necesitate:-/....
art.45 CPen.
Da, putem vorbi de aplicarea starii de necesitate conf. art. 45 C. pen. dar trebuie dovedit ca telefonul era un bun important al sau

Alte discuții în legătură

Legitima aparare in noul cod penal marciuc marciuc care este diferenta in noul cod penal legitima aparare si prevederile legitimei aparari din codul in vigoare?va rog sa mi spuneti sau un link sau site unde ... (vezi toată discuția)
Depasirea limitelor legitimei aparari cryingangel cryingangel Imi poate da cineva, va rog, un exemplu pentru depasirea limitelor legitimei aparari si pentru depasirea limitelor starii de necesitate.Multumesc anticipat.:\"> (vezi toată discuția)
Autoaparare alin0286 alin0286 as dori sa va intreb daca folosirea unui pistol neletal intr-un incident in care esti agresat poate fi considerata autoaparare...sau mai exact in ce conditii ... (vezi toată discuția)