avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate anulat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate anulat?

Buna ziua,

Am si eu o intrebare:un titlu de proprietate emis pe numele unuia dintre mostenitori (dintr-un total de 5),in locul titularului de drept care a decedat,poate fii anulat?
Cel mai recent răspuns: cmoise , utilizator 09:26, 25 Septembrie 2008
Poate fi anulat acel titlu de proprietate.
Eu cred că este important de știut legea în baza căreia a fost emis titlul de porprietate.
Dar, general, DA, poate fi cerută anularea titlului.
Problema este mult prea vag expusă. Ce înseamnă 5 moştenitori? Au acceptat succesiunea sau nu şi-au exercitat dreptul de opţiune? Cui aparţine cererea de reconstituire a dreptului de proprietate? Numai celui căruia i s-a eliberat titlul sau tuturor?

Liviu S.Bordaş
Nu exista motiv de nulitate sau de anulare al acestui titlu, el fiind emis in favoare unei persoane care avea dreptul la reconstituire (mostenitor) ci, eventual, de modificare a acestuia, in sesul inscrierii ca proprietari si a celorlalti mostenitori (daca si numai daca au facut cerere de reconstituire si exista o hotarare a C.J. in acest sens) in temeiul prev. art. 13 alin. 3 din Legea nr. 18/1991.
Cauzele de nulitate sau anulare exista doar in ipoteza in care titlul a fost emis cu incalcarea unor prevederi legale imperative din legile reconstituirii dr. de proprietate sau din normele privind procedura reconstituirii.
Cererea de reconstituire apartine intr-adevar celui care a primit acel titlu.Succesiunea nu s-a facut deoarece au existat divergente intre acest mostenitor si Comisia de aplicare a legii nr.18 din comuna respectiva si s-a tegiversat nepermis de mult emiterea titlurilor de proprietate.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea mostenitorilor in titlul de proprietate ghita_28 ghita_28 Buna seara, am si eu o intrebare legat de emiterea Titlurilor de Proprietate,in acord/coroborat cu prevederile legilor succesorale de care Comisiile ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu de prprietate Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. 4 din 6 descendenti au obtinut Titlu de proprietate in 1999 Pt un teren in baza Lg 18/1991. Acum in 2012 ceilalti 2 descendenti pot cere anularea ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate flori2009 flori2009 Bună! Îmi poate spune cineva cum poate fi anulat un titlu de proprietate obținut fraudulos de un renuntator la moștenire? Un document emis de o instituție ... (vezi toată discuția)