avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale o factura, cate chitante?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

o factura, cate chitante?

Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite?
cate vrei !=D>
dar ce este peste 5000 am inteles ca se plateste obligatoriu prin banca!
da, daca valoarea unui bun achizitionat este de pana in 5000 lei acesta se poate plati prin casa, dar daca este mai mare de 5000 lei, acesta poate fi platit din casa pana la 5000 si diferenta prin banca( obligatoriu prin banca)


daniela moise a scris:

Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite?
eu.ro.lex a scris:

cate vrei !=D>


:hammer:H.G. nr. 2185/2004, privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor art. 5 şi 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare, publicata in M.O. nr. 1224 din 20/12/2004
Se practica si metoda "platii in rate" (cand furnizorul e la o distanta convenabila de tine): furnizorul iti emite azi o chitanta pt 5000 lei si o alta chitanta maine, pt diferenta (specificandu-se, evident, pe factura ceva de genul "diferenta de plata in data de". Logic, depinde ce poate/vrea sa faca respectivul furnizor.

Alte discuții în legătură

Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)
Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)