avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale o factura, cate chitante?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

o factura, cate chitante?

Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite?
Am si eu cateva nelamuriri cu privire la incasarea facturilor mai mari de 5000 RON.
O factura mai mare de 5000 ron taiata pentru o persoana fizica, cum o pot incasa? Este la fel ca in cazul persoanelor juridice, cu precizarea ca in loc de chitanta se da bon fiscal?
Mai am inca o intrebare. In cazul in care se incaseaza un avans ( pe teren, nu la sediu), cum se poate face incasarea (in cazul in care nu avem casa de marcat portabila)?
1)pentru persoane fizice nu exista plafon de incasare;
2)In cazul persoanelor juridice daca valoarea facturii este mai mare de 5000 Ron, atunci pana in limita a 5000 Ron se incaseaza Cash(chitanta /BF) , si diferenta se incaseaza prin banca.
in cazul in care sunteti pe teren si va incadrati in cei 5000 Ron , utilizati chitanta (in cazul in care se merge pe en-detail)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)
Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)