avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA prestari servicii medicale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA prestari servicii medicale

Serviciile medicale prevazute la art.141 CF sunt scutite de TVA pana la atingerea plafonului de 35.000 euro sau sunt scutite si nu se inregistreaza in scopuri de TVA ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: kontesa , utilizator 11:56, 6 Noiembrie 2011
Urmatoarele operatiuni de interes general sunt scutite de taxa:a) spitalizarea, ingrijirile medicale si operatiunile strans legate de acestea, desfasurate de unitatiautorizate pentru astfel de activitati, indiferent de forma de organizare,precum: spitale, sanatorii,centre de sanatate rurale sau urbane, dispensare, cabinete si laboratoare medicale, centre deingrijire medicala si de diagnostic, baze de tratament si recuperare, statii de salvare si alte unitatiautorizate sa desfasoare astfel de activitati.

norme:Art. 141

24. (1) Scutirea prevzut la art. 141 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal:a) se aplic pentru operaiunile care sunt strâns legate de spitalizare, îngrijirile medicale, incluzândlivrarea de medicamente, bandaje, proteze i accesorii ale acestora, produse ortopedice i altebunuri similare ctre pacieni în perioada tratamentului, precum i furnizarea de hran i cazarectre pacieni în timpul spitalizrii i îngrijirii medicale. Totui, scutirea nu se aplic meselor pe carespitalul le asigur contra cost vizitatorilor într-o cantin sau în alt mod i nici pentru bunurilevândute la cantina spitalului;
b) nu se aplic pentru furnizarea de medicamente, bandaje, proteze medicale i accesorii aleacestora, produse ortopedice i alte bunuri similare, care nu este efectuat în cadrul tratamentuluimedical sau spitalizrii, cum ar fi cele efectuate de farmacii, chiar i în situaia în care acestea suntsituate în incinta unui spital sau a unei clinici i/sau sunt conduse de ctre acestea;c) nu se aplic pentru serviciile medicale veterinare, astfel cum a fost pronunat hotrârea CuriiEuropene de Justiie în cazul CEJ C-122/87

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
ovidiu7676, utilizator
serviciile medicale prevazute la art. 141 cod fiscal sunt scutite de tva indiferent de cifra de afaceri realizata. persoanele care realizeaza astfel de venituri nu se pot inregistra in scopuri de tva.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma neplatitoare de tva cu caen 8622 trebuie sa plateasca tva pt servicii de estetica-medicala? a.n.c.a a.n.c.a Firma neplatitoare de TVA cu cod caen 8622 trebuie sa plateasca TVA pt servicii de estetica-medicala (ex: injectari acid hialuronic/botox), daca acestea sunt ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica platitoare de tva noemipletea noemipletea Exista un plafon de venit peste care o persoana fizica ar putea deveni platitoare de TVA, daca veniturile sunt din activitati medicale si cercetare medicala ... (vezi toată discuția)
Tva cripa40 cripa40 cabinetele medicale veterinare sunt platitoare de tva, conform codului fiscal articolu` 141...??? :D (vezi toată discuția)