Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la concediu de maternitate

Buna ziua,
O salariata angajata la 1 decembrie 2010 m-a anuntat la 5 nov.2011 ca este insarcinata in 4 luni, are dreptul la concediu prenatal sau postnatal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 6 Noiembrie 2011
daca gravida salariata are un stagiu de cotizare de cel putin o luna sau fractiuni de luna totalizand minimum 22 de zile va beneficia de concediu pre si post natal.
mikitud a scris:

Buna ziua,
O salariata angajata la 1 decembrie 2010 m-a anuntat la 5 nov.2011 ca este insarcinata in 4 luni, are dreptul la concediu prenatal sau postnatal?

Da, are dreptul la concediu de maternitate ... Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație gravida Alledorel Alledorel As vrea sa stiu daca Sotia mea poate beneficia de indemnizație pentru gravide daca a lucrat doar 4 luni din ultimele 12? Am citit pe un site ... (vezi toată discuția)
Demisia in sarcina MihaelaGA MihaelaGA Buna ziua, sunt insarcinata in 6 luni. S-ar putea sa fiu nevoita sa imi dau demisia. As avea urmatoarele intrebari: -mai beneficiez de concediu de maternitate ... (vezi toată discuția)
Am aflat ca sunt gravida si am nevoie de niste sfaturi si informatii liliana2007 liliana2007 buna ziua lucrez la o sc din anul 2009 fara intrerupere dar in perioada 06.06-06.08 am cerut un concediu fara plata pt 60 de zile, cred ca sa solutionat cu o ... (vezi toată discuția)