avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Certificat medical- in cat timp trebuie predat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Certificat medical- in cat timp trebuie predat angajatorului?

Care este intervalul maxim de timp care i se poate acorda unui angajat sa prezinte certificatul medical, din momentul in care acesta anunta ca se afla in concediu medical?

Care sunt consecintele neprezentarii certificatului medical in acest interval de timp?

Este necesar documentul in original sau se poate transmite pe mail/fax?
Cel mai recent răspuns: RoxanaCarmen , utilizator 17:05, 6 Noiembrie 2011
Daca ati citi pe verso-ul foii de CM ati afla niste raspunsuri la intrebarile dvs! Daca nu-l prezentati, sunt convins ca o stiti si pe asta, absente nemotivate sau CFP, daca aveti patroni de treaba!
Din pacate nu ma aflu in Romania si nu am la dispozitie un certificat medical. M-ar ajuta in schimb un raspuns concret, daca se poate.
Asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare. ... art.86 alin.1 din Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordin MS/CNAS nr. 60/32/2006

Potrivit art.16 alin.2 din O.U.G. nr.158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul.

Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical anany anany dupa noua ordanta de guvern OUG nr. 36/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concedii dupa cat timp se ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa ma ajutati: la intrarea in concediu prenatal, se prezinta unitatii concediul medical (cod indemnizatie 08) , intrebarea : care este ... (vezi toată discuția)
Obligativitate predare concediu medical angajatorului Roxana_Marcela_N Roxana_Marcela_N Buna ziua.Sunt insarcinata in 4 luni si in data de 28 martie am anuntat ca imi voi lua concediu medical pentru zilele de 28 si 29 martie.Mi se cere concediul ... (vezi toată discuția)