avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie civila

Mai sunt de actualitate conventiile civile avand in vedere noul Cod fiscal, Codul muncii, Codul civil ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 8 Noiembrie 2011
Existenta contractelor civile de prestari servicii intemeiate pe dispozitiile Codului civil, este recunoscuta si de noul Cod Civil intrat in vigoare in aceasta toamna.Ele nu sunt reglementate de dreptul muncii.
ancacr08 a scris:

Mai sunt de actualitate conventiile civile avand in vedere noul Cod fiscal, Codul muncii, Codul civil ?


1. Codul fiscal stabileşte cadrul legal pentru impozitele, taxele şi contribuţiile sociale obligatorii, care constituie venituri la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor pentru şomaj şi fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, precizează contribuabilii care au obligaţia să plătească aceste impozite, taxe şi contribuţii sociale, precum şi modul de calcul şi de plată al acestora... asadar nu reglementeaza incheierea de conventii civile

2. Codul Muncii reglementeaza domeniul raporturilor de munca, modul in care se efectueaza controlul aplicarii reglementarilor din domeniul raporturilor de munca, precum si jurisdictia muncii.
Conventia civila nu intra in sfera de reglementare a Codului Munci, intrucat da nastere unui raport juridic civil si nu a unui raport de munca.

3. Codul civil nou reglementeaza contractele de prestari servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Cum este mai rentabil: cim sau conventie civila? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Vreau sa angajez traducatori cu carte de munca si vreau ca suma sa varieze de la o luna la alta, care sunt impozitele (toate cheltuielile) pe care ... (vezi toată discuția)
Conventie civila soferi Raluca_Dragu Raluca_Dragu Buna ziua, Reprezint o firma de transport si doresc sa angajez 50 de soferi suprimentar pentru o saptamana. Intrebarea mea este: pot sa le fac conventie ... (vezi toată discuția)