avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuarea amiabila este de ajuns?
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuarea amiabila este de ajuns?

Buna ziua,

Sunt intr-o dilema.. mai exact...


Am achizitionat un imobil - apartament in urma unei executari silite bancare. Am vazut anuntul de licitatie, am fost la licitatie, am castigat bunul platind pretul de incepere al licitatiei, dupa plata integrala am primit actul de adjudecare.

Stiam ca in mod normal evacuarea se face de catre un executor judecatoresc... insa mai stiam ca la acea adresa se afla un coafor, deci chiriasi. Am zis sa ma duc intai cu vorba buna, sa nu se trezeasca oamenii direct cu executorul la usa.

Asadar am discutat cu administratorul societatii care era in acel apartament. Ei stateau cu contract de comodat. Au inteles situatia si am negociat si SEMNAT cu ei un nou contact de inchiriere. Mentionez ca in extrasul de CF fostul proprietar avea interdictie de inchiriere, grevare, instrainare, etc.

Discutand apoi cu executorul bancar de unde am cumparat bunul.. acesta imi spune ca totusi ar trebui sa merg la un executor judecatoresc sa fac si acel PV de evacuare?!?!

Am vorbit cu mai multi avocati, juristi, executori care imi spun ca nu are rost sa fac acest lucru decat daca nu am ce face cu banii mei.

Vechiul proprietar insa... a inceput sa pretinda un televizor si un aparat de aer ocnditionat care cica erau acolo... faptul ca acolo aveau domiciliul doua persoane... faptul ca ea nu stia nimic si nu a fost notificata cu privire la executare... in fine.. lucruri de care eu nu stiu nimica. Eu nu am luat nici un bun de acolo.. am lasat fetelor de la coafor apartamentul asa cum era... stiu ca proprietarul nu avea domiciliul acolo ci la alta adresa unde au fost trimise toate notificarile privind executarea, care dealtfel au fost trimise si la imobilul in cauza - Fetele de la coafor spunandu-mi ca ele primeau tot felul de documente care i le dadeau acelei proprietare.

Intrebarea e... mai fac evacuarea acum cu un exe jud, avand in vedere ca eu am deja un contract de inchiriere ??? Cum evacuez eu un chirias cu care deja m-am inteles si i-am predat bunul in chirie?!?

Va multumesc anticipat pt eventuale raspunsuri clarificatoare!

Alte discuții în legătură

Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat in urma unei executari silite: proprietarul executat castiga procesul impotriva executarii, dupa ce apartamentul a fost vandut baubaus2002 baubaus2002 Buna ziua, o cunostinta a cumparat un apartament la o licitatie de executare silita, insa dupa ce s-a trecut proprietatea pe numele lor, se constata ca in ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata chiriasi zallyna zallyna Suntem chiriasi intr-un imobil unde avem contract valabil pana in martie 2011 cu vechiul proprietar. Imobilul a fost adjudecat la licitatie, iar noul ... (vezi toată discuția)