avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apartament cumparat in urma unei executari silite: ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apartament cumparat in urma unei executari silite: Proprietarul executat castiga procesul impotriva executarii, dupa ce apartamentul a fost vandut

Buna ziua,
o cunostinta a cumparat un apartament la o licitatie de executare silita, insa dupa ce s-a trecut proprietatea pe numele lor, se constata ca in imobil sunt chiriasi, care nu vor sa iasa si acestia au contract pe un an + inca un contract pe inca 2 ani.

Proprietatul apartamentului (executatul), in ziua in care a aflat ca apartamentul sau a fost vandut vandut prin licitatie, a semnat cu chiriasii inca un contract nou de inchiriere pe inca 2 ani.

Noii cumparatori, au platit o taxa de 3000 ron executorului pentru a evacua chriasii, insa acesta timp de un an a tras de timp si nu i-a evacuat. Comunicarea cu executorul este foarte dificila, acesta fiind in alta localitate. La telefon nu raspunde, iar la emailuri raspunde cu intarzieri de cateva saptamani, si pe langa subiect, nu raspunde concret la intrebari.

Dupa un an, executorul a deschis un proces pentru evacuarea chiriasilor, cu toate ca a fost platit cu un in urma si trebuia sa intervina atunci.
Noii proprietari au platit un avocat pentru a-i reprezenta, plus drumul acestuia catre tribunal, cate 400 ron / deplasare.

Proprietarii executati au deschis un proces prin care cer anularea executarii pe motiv ca au pensia mica si nu au de unde plati bancile. Surprinzator, acestia au castigat procesul impotriva executarii silite. Insa, in urma vanzarii apartamentului catre noii proprietari, acestia au primit o parte din bani, iar bancile au primit toata suma restanta.

Acum, se constata ca procesul pentru evacuare a fost oprit, din cauza faptului ca vechiul proprietar a castigat procesul impotriva executarii silite.

Executorul Judecatoresc nu mai poate fi contactat. O singura data a raspuns la telefon si a spuns ca el nu mai are ce sa faca si nu stie care sunt pasii urmatori.
Avocatul platit pentru procesul de evacuare a chriasilor declara ca nici el nu stie ce se mai poate face in acest caz.

Am dori un sfat, ce anume se va intampla in acest caz? Ar putea vechiul proprietar sa redobandeasca imobilul, cu toate ca primit banii ramasi in urma vanzarii. Bancile care l-au dat in judecata si-au primit si ele toti banii in urma vanzarii. Daca da, noii proprietari cum isi vor mai primi inapoi banii investiti+toate taxele platite catre executor, avocati, etc?
Se poate face ceva ca vechiul proprietar sa nu mai aiba drept asupra imobilului? Cum se pot da afara chiriasii de acolo?
Daca vechiul proprietar devine din nou proprietar, noii proprietari pot cere anumite daune morale pentru tot stresul si bataia de joc prin care au trecut in decursul anului respectiv?

Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
baubaus2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: baubaus2002 , utilizator 21:11, 11 Decembrie 2019
Pentru vechiul proprietar calea e simplă de acum, va reintra din nou în dreptul de proprietate, și va fi despăgubit.
A câștigat în instanță contestația la executare, și va obține întoarcerea executării.
Chiriașii nu pot fi evacuați efectiv până nu se expiră contractul de închiriere.
Noul proprietar ce trebuie sa faca sa-si primeasca inapoi banii dati pe apartament, plus taxe, avocati, etc?
1-Prin licitatie publica bunurile se adjudeca,nu se vand,nu se cumpara
2-Adjudecatarul are dreptul legal sa se ridice cu pretentii impotriva proprietarilor


ynocentta a scris:

1-Prin licitatie publica bunurile se adjudeca,nu se vand,nu se cumpara
2-Adjudecatarul are dreptul legal sa se ridice cu pretentii impotriva proprietarilor



Apartamentul a fost vandul la licitatie de executare silita.

Daca persoana X a platit suma ceruta la licitatie, dupa care a dobandit imobilul si cartea funciara este pe numele ei, nu se considera cumparare? Nu inteleg raspunsul dumneavoastra.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea amiabila este de ajuns? mihaxy mihaxy Buna ziua, Sunt intr-o dilema.. mai exact... Am achizitionat un imobil - apartament in urma unei executari silite bancare. Am vazut anuntul de ... (vezi toată discuția)
Neachitare rate la banca pentru credit apartament. andreimaxiniuc andreimaxiniuc Buna ziua.In urma cu 5 ani am cumparat un apartamant cu un credit luat de la Banca.Ratele au crescut abuziv si am ajuns in imposibilitatea de a le mai plati.De ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament scos la licitatie - riscuri ? Desire1983 Desire1983 Buna ziua, Sunt interesata sa cumpar un apartament scos la licitatie de catre o banca. A fost scos la licitatie in nenumarate randuri, iar pretul a tot ... (vezi toată discuția)