avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce mai pot face in cazul in care, instranta cere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce mai pot face in cazul in care, instranta cere executarea silita aunui imobil, altul decat cel pentru care s-a ajuns in instanta, mai ales ca instanta de judecata a ignorat mai multe documente.

Mama mea se judeca cu sora ei pentru un apartment, primit de la bunica mea dupa moartea acesteia prin testament, in care mama mea a fost singura mostenitoare a bunurilor ei.
In urma a mai multor procese pe parcursul a 7 ani, sora ei a avut castig de cauza, conform legii la o treime din acest apartament. In tot acest timp, din cauza avocatilor pe care i-a avut (doi la numar), si cu toate hartiile pe care mama mea le-a depus la dosar, instanta nu a luat in considerare ca apartamentul este parte nedezmembrata dintr-o casa nationalizata, si terenul aferent casei nu-i apartine mamei mele ci Primariei, iar Instanta a fost de acord ca mama mea sa plateasca o suma de bani, mult prea mare si nejustificata pe bunuri ce nu-i apartin.
Dupa mai multe incercari de a dovedi aceste lucruri, cel de-al treilea avocat, a reusit oarecum sa atraga atentia acestui lucru, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie, a dat un verdict oarecum asteptat de mama mea si neasteptat de judecatorii ce au dat aceste sentinte, prin care se spune ca "s-au savarsit fapte cu rea credinta, sau neglijenta in serviciu".
Mama mea a fost supusa de mai multe ori cu executarea silita de catre executorul judecatoresc, insa nu pe acel apartament, ci pe un apartament pe care mama mea, in urma decesului tatalui meu, mi-a lasat casa prin donatie cu dreptul de a locui in aceasta casa. Matusa mea m-a dat si pe mine in judecata pe motiv ca sa se realizeze partajul, deoarece mama mea ar fi de fapt copropietar.
Intrebarile mele ar fi :
1. Mama mea mai este de fapt copropietar al acelui apartment?
2. De ce nu se cere executare silita pentru apartamenul pe care s-au judecat atatia ani?
3.Si ce sanse de castig are matusa mea asupra acestui apartament, facut, de parintii mei si nu de bunica?
4.Exista precedent ?
5.Ce putem face in acest moment, deoarece, ne-am saturat de atate procese si bani cheltuiti degeaba?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:13, 10 Noiembrie 2011
In urma hotararii pronuntata de Inalta Curte nu au fost desfiintate si hotararile judecatoresti pronuntate pana atunci?
Daca au fost desfiintate, inseamna ca in prezent matusa dvs. nu mai detine un titlu executoriu in baza caruia sa va execute silit.
Daca totusi detine un titlu executoriu, atunci are dreptul sa aleaga asupra carui bun al mamei urmeaza sa se realizeze executarea silita.
Daca vreti sa incheiati intregul sir de procese, solutia este simpla : faceti pace cu matusa.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari in stabilirea impozitului pe imobile mihacion mihacion Care sunt ultimele modificari in modul de stabilire a impozitului pe imobile pt persoanele fizice? Situatia pentru care intreb acestea este urmatoarea: Casa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. eu am o matusa care este plecata di tara de 45 ani ... Elisa08 Elisa08 Buna ziua. Eu am o matusa care este plecata di Tara de 45 ani si de fiecare data vine in Romania sa faca pasaportul si buletinul romanesc. Acum 5 ani a ... (vezi toată discuția)