avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aviz de insotire a marfii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aviz de insotire a marfii

am un aviz de insotire a marfii, la un ambalaj tuborg , este in custodie, cum le tin evidenta in contabilitate? ce inregistrare fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:20, 11 Noiembrie 2011
Folositi contul 8033 "Valori materiale primite in pastrare sau custodie" in partida simpla.
dar eu fac contabilitatea in partida dubla? il integistrez tot in afara bilantului?
Contabilitatea firmei o tineti in partida dubla, dar aceste valori nefiind proprietatea dvs. nu apar in balanta de verificare si, ca urmare, nici in bilant.

Trebuie tinuta evidenta ambalajelor de la terti pentru a se justifica prezenta acestora acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambalaje primite fara factura carabela_anca carabela_anca Odata cu marfa pe care o achizitionez am si ambalaje (cutii carton, paleti lemn). Pe factura nu apar mentionate aceste ambalaje. Nu am pret pe ele. Eu m-am ... (vezi toată discuția)
Stocuri in custodie ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua. As dori sa aflu cum se opereaza in programul de stocuri marfuri in custodie PRIMITE DE LA TERTI spre depozitare, fara a urma sa fie cumparate. ... (vezi toată discuția)
Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)