avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... asumarea raspunderii administratorului firma fara ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

asumarea raspunderii administratorului firma fara datorii

Am o firma care din 2003 nu a mai avut activitate, nu are nici un fel de datorii nici la furnizori si nici la finante. In 2008 am primit o adresa de la Registrul Comertului ca firma a fost dizolvata pentru nedepunere bilanturi,iar acum in 2011 m-am trezit citat la tribunal cum ca s-a cerut insolventa-falimentul firmei in vederea lichidarii si am aflat ca lichidatorul judiciar a cerut asumarea raspunderii administratorului. Repet firma nu are nici un fel de datorii. Ce mi se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:08, 17 Noiembrie 2011
In toti acesti ani nu ati mai primit alte instiintari? S-a ajuns deja la lichidator. Mai aveti acea informare de la registru cum ca firma era dizolvata?
Nu o mai am si nici actele. Firma a avut 2 asociati care s-au certat iar actele au ramas la unul din ei. Am crezut ca daca nu mai am activitate si nici datorii firma se va inchide la Registrul Comertului. Datorii la fisc nu am sigur pt ca am verificat
Ceva trebuie sa fie ca altfel pentru ce ar trebui sa raspunda administratorul?
M-am mirat si eu ! Nu raspund ambii asociati in acest caz? Ce pot sa fac eu daca nu am actele?
Ca ordine, mai intai cel ce a avut si statutul de administrator, daca se dovedeste ca situatia in care e firma i se datoreaza. Pentru ca el a derulat activitatea curenta a firmei.

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma sociala ContSters208552 ContSters208552 Buna ziua, In cazul in care o firma nu mai are activitate legal de aproximativ 2 ani, s-a primit o citatie in care se cere prezentarea in tribunal pentru ... (vezi toată discuția)
S.r.l citat in instanta pentru "dizolvare societate" pentru nedepunerea situatiilor financiare anuale cpcap cpcap Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati in aceasta delicata problema. In octombrie 2005 am infiintat un SRL impreuna cu alti doi asociati (eu 50% iar ei cate ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma pentru nedepunerea bilantului 3 ani la registrul comertului. help! ContSters139294 ContSters139294 Buna ziua, In dec. 2005 am infiintat un srl cu asociat unic pe care am \"abandonat-o\" in voia sortii luna urmatoare. Firma nu a vandut nimic si nu are ... (vezi toată discuția)