avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dizolvare firma sociala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dizolvare firma sociala

Buna ziua,
In cazul in care o firma nu mai are activitate legal de aproximativ 2 ani, s-a primit o citatie in care se cere prezentarea in tribunal pentru dizolvarea firmei , ce se intampla daca nu se prezinta nimeni la tribunal.
Si daca firma are datorii cum se poate iesi din firma un administrator cu ambele parti sa fie de acord.
Multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
ContSters208552, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters208552 , utilizator 14:14, 24 Mai 2011
Daca nu se prezinta nimeni la tribunal atunci o sa se pronunte dizolvarea, dizolvare la care o sa faca opozitie cei la care aveti datorii. Ca atare, fara sa platiti acele datorii societatea nu va putea fi dizolvata. Administratorul poate iesi din firma prin hotararea adunarii generale de revocarea actualului administrator si numirea unuia nou!
Si nu uitati, dizolvarea nu inseamna radiere societatii din evidentele fiscului si ale registrului comertului! Este o etapa intermediara! Dupa dizolvarea societatii, care in cazul de fata se face pe banii statului, urmeaza etapa de radiere care este pe banii d-voastra!
Dar eu de exemplu imi pot da demisia din functia de administrator si se poate numii altul in locul meu cu acele procente de 10%?
Care procente? Sunteti si asociat si administrator? Fiti mai explicit!
Da sunt asociat detin 10% din firma si administrator
Puteti fi revocat din functia de administrator si sa ramaneti asociat in continuare, sau puteti fi revocat din functia de administrator si sa cesionati totodata partile sociale pe care le detineti altcuiva, celuilalt asociat sau cineva strain de firma. Oricum ar fi, pentru stiinta d-voastra, daca cumva faceti aceasta " mutare" pentru a nu mai fi raspunzator de datoriile firmei, nu scapati de raspundere pentru perioada cat ati administrat firma. Poate nu este cazul, dar eu v-am prezentat toate situatiile!

Alte discuții în legătură

Dzolvare - lichidare nracolta nracolta Se pot porni demersurile de lichidare si dizolvare a unui SRL cu asociat unic daca nu s-a platit ultima transa de impozit avand in vedere ca procedura dureaza ... (vezi toată discuția)
Dizolvare sc pt. nedepunerea balantelor Jurist TM Jurist TM SC x SRL a primit citatie pt. nedepunerea balantei pt. anul 2008, prin care ORC solicita dizolvarea societati, desi au dovada depunerii acestui document ( e ... (vezi toată discuția)
Radiere firma cu datorii capucino capucino Buna ziua. Azi am aflat ca 2 societati , care au avut datorii la societatea mea au fost radiate in cursul anului 2012. Cum se poate asta? DIn cate cunosc, ... (vezi toată discuția)