avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil

Am inteles ca indemnizatia se acorda pentru sarcinile multiple,intrebarea mea este urmatoarea :atunci cand copilul avea 1 an si jumatate s-a nascut si celalalt copil si indemnizatia pentru primul copil mi-a fost taiata deoarece m-au bagat cu ultimul copil in concediu de crestere al copilului (deci eu practic am pierdut 6 luni de indemnizatie cu primul copil) .Deci intrebarea este legata de cele 6 luni pierdute de indemnizatie.S i as mai avea o intrebare:stie cineva daca exista vreun stimulent sau ceva de genul (in afara de indemnizatia de crestere a copilului) pentru al treilea copil ?
Cel mai recent răspuns: andreeastefan9 , utilizator 23:11, 6 Decembrie 2011
nu puteti incasa doua indemnizatii de crestrere copil in acelasi timp. nici cele cu gemeni nu o fac.concediul de credtsere copil nu este un ajutor pentru copil . pentru acesta este alocatia
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, prin Decizia nr. 26 in dosarul nr. 21/2011, recursurile in interesul legii formulate de procurorul general si de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Iasi.
Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va acorda pentru fiecare copil provenit dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, nascut intre 1 ianuarie 2006 si 17 iunie 2009, a hotarat luni Curtea de Casatie si Justitie (ICCJ). Decizia ICCJ este definitiva si irevocabila.
Astfel, ICCJ a decis ca indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, prevazuta de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, sa se acorde pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, in cuantum de:
- 800 lei pentru perioada 1 ianuarie 2006 – 31 decembrie 2006;
- 600 lei pentru perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2008;
- 600 lei sau, optional, 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei pentru perioada 1 ianuarie 2009 – 17 iunie 2009.

www.avocatnet.ro/content/art...
Buna ziua,
Ne puteti spune cum se procedeaza pentru acordarea acestei indemnizatii retroactiv, conform Dec. ICCJ? Care, mai exact, este procedura!? Se discuta initial despre acordarea ei, prin actiune in instanta, insa recent tot pe avocatnet am citit ca se va depune un dosar in acest sens la primaria in raza careia mamica respectiva isi are domiciliul.
Daca aveti mai multe informatii, va rugam postatile!
Sunt foarte multe mamici care ar fi fericite sa fie indrumate in acest sens!
Multumim!

Asteptam cu interes!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni) marinescumsilvia marinescumsilvia M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni CristinaU CristinaU Legat de decizia ICCJ, am citit paragraful de mai jos intr-un articol : \"Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie prevede ca indemnizatia lunara pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni CristinaU CristinaU in aprilie 2010 am nascut doi baieti gemeni. Actual primesc indemnizatia de crestere copil astfel: 85% (in limita a 4000 RON)pt un copil si 600 RON pentru cel ... (vezi toată discuția)