avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Boala Alzheimer - incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Boala Alzheimer - incadrare in grad de handicap

poate un bolnav de alzhaimer sa beneficieze de indemnizatie de handicap,fiind depistata boala recent diagnosticul fiind de , dementa alzhamer faza usoara oricum aceea persoana si-a pierdut memoria pe termen scurt,fiind asistata de cineva din familie.daca da ,va rog sa-mi spuneti ce acte trebuiesc,si daca se incadreaza in nomenclatorul de boli pt.indemnizatie, nu stiu daca beneficiaza de ajutor de insotitor,cu mult respect astept raspuns.va multumesc
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 22:30, 18 Noiembrie 2011
Buan ziua, subiectul acesta ma intereseaza urgent si pe mine.
Va rog, daca puteti un raspuns detaliat, mama mea sufera de dementa declarata din cauza acestei boli. E internata intr-un camin particular, dar costurile au inceput sa ne depaseasca
Multumesc, Ocatvia T
Adresati-va Primariei unde au domiciliul sau Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului judeteana sau de sector (pentru Bucuresti). Solicitati lista cu actele necesare si cele doua tipizate (cererea si scrisoarea medicala-care trebuie completata de medicul de familie). Se vor cere acte de identitate, venituri, acte medicale de la debutul bolii, stare prezenta de la medicul specialist, tomografie computerizata, examen psihologic.
Evaluarea se face de catre Serviciul de evaluare complexa din cadrul Directiei de asistenta sociala iar incadrarea in grad de handicap este hotarata de Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap judeteana/de sector (in general, functioneaza in cadrul Directiei).
Ar fi bine, daca s-ar putea, sa mergeti cu actele medicale, la medicul din cadrul Serviciului de evaluare complexa sau la Presedintele Comisiei (este tot medic). Ei sunt cei mai in masura sa va spuna daca se incadreaza in grad de handicap sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap marianz marianz Am rugamintea sa-mi comunicati cine hotaraste incadrarea ca grad de handicap dupa intocmirea dosarului medical si unde incepe intocmirea acestui dosar?La ... (vezi toată discuția)
Asistent personal, indemnizatie de insotitor sau altceva? bodo gabriella bodo gabriella am o verisoara care are la randul ei grija de soacra ei care este paralizata la pat pe partea dreapta in urma unui atac vascular cerebral de cativa ani. Doresc ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap - pensionar bastti bastti Buna ziua Sotia mea este pensionata de boala gradul II pentru diagnosticul : metaplazie mieloida cu mielofibroza , linfom not Hotkin (tratat cu 8 sedinte de ... (vezi toată discuția)