avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul Constanta???

as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta :
1 mc de apa calda este calculat cu 1mc de apa rece + incalzirea" .... iar daca am consumat 1mc de apa rece si 1mc de apa calda...de ce trebuie sa platesc intretinerea cu 2 mc de apa rece si 1 mc de apa cald,avand in vedere ca eu am consumat 1mc AC si 1mc AR????cine ma lamureste?
AR 6,16
AC 9,90

Pretul poate varia de la asociatie la asociatie,avand in vedere ca sunt asociatii de proprietari unde administratorul este corect si informeaza despre existenta de diferente minus sau plus consuma apa fata de indexul total consumuri individuale si sunt administratori care calculeaza fara a evidentia in listele de intretinere aceste diferente
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
ynocentta, utilizator
@ynocentta ...ms de raspuns..

problema e ca eu nu inteleg de ce la raja platesc si metri cubi care i-am consumat cu apa rece...si pe cei care i-am consumat cu apa calda...iar la radet platesc doar incalzirea? radet-ul nu baga mc de apa calda?imi baga doar incalzirea apei? de ce trebuie sa platesc si metri cubi de apa calda tot la raja?...
In temeiul art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere,la orice document al acesteia

solicitati presedintelui de asociatie sa lamureasca aspectele care va suscita interesul
sunt chirias in ct..fara contract.deci nu pot sa dau buzna peste administrator.am mai stat si in alte blocuri in ct,dar niciodata nu am auzit de asa ceva.vroiam sa stiu daca asa se procedeaza cu apa calda.adica mc consumati la apa calda ii platesti la raja,iar pt ca e calda apa care o folosesti platesti doar incalzirea apaei l radet...radet-ul baga si incalzirea apei si apa care o consumi?ce mai macina pe mine cel mai mult e ca platesac apa consumata, 19mc,de 2 ori...odata la raja si o data la radet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
marianb13, utilizator
Dvs. ori nu vreti sa intelegeti, ori nu puteti!
Prin ceea ce am sa scriu mai jos, ma tem sa nu te incurc mai rau...
Deci dumneata ai inteles ca 1 mc de apa rece are un pret, uite te-a ajutat cineva precizind ca in CT acesta costa 6,16 lei.
Ai mai afirmat ca umbla o vorba prin CT ca 1 mc de apa calda este format dintr-un mc de apa rece + incalzirea acelui mc de apa rece pentru a fi transformat in apa calda, adica cum spune @ynocentta, costul este de 9,90 lei, adica pe romaneste, turceste, greceste, nemteste si chiar chinezeste, pretul unui mc apa calda este format din 6,16 lei - c/val a 1 mc apa rece + 3,74 lei - c/val agentului termic necesar incalzirii apei reci.
Nu mai insist ca m-apuca damblaua, insa daca ai consumat:
- 1 mc apa rece, platesti 6,16 lei;
- 1 mc apa calda, platesti 9,90 lei;
Adica in total achiti la as. prop. suma de 16,06 (( 2 x 6,16) + 3,74)) lei si nu 22,22 lei, adica, (( 2 x 6,16) + 9,90)) cum ai afirmat. Ce zici, este corect calculul facut de mine?
...................
Faza ca tu platesti apa rece la RAJA, este ca acesta este furnizorul de apa rece, iar RADET-ul iti furnizeaza doar agentul termic necesar incalzirii, chiar daca acesta din urma i-a apa rece din reteaua RAJA, o trece prin schimbatorul de caldura de la punctul termic, o incalzeste si o livreaza / pompeaza in casa dumitale...

Alte discuții în legătură

Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)
Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Cat costa metru cub de apa calda si metrul cub apa rece in bucurestiul anului 2014 ContSters241026 ContSters241026 Membru asociatie de proprietari din Bucuresti 30.04.2014 Buna ziua tuturor va intreb . Cat costa un metru cub de apa calda cu tot cu tva ? ... (vezi toată discuția)