avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legea 36/1991
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legea 36/1991

buna ziua ,sunt o sc ,am luat pamant cu contracte de arenda de la o societate agricola unde proprietarii de pamant erau membri asociati la aceasta societate agricola, unde aveau si parti sociale. Intrebarea mea este :daca acesti oameni au venit cu pamantul la mine cu contracte de arenda cum isi vor recupera partile sociale pe care le au la acea societate,ca ei au venit numai cu pamantul la noi(acele parti sociale se pot valorifica sa spunem intr-un spatiu pe care il detine societatea agricola sau alte cladiri si utilaje????????)ma refer la spatiu pt depozitare cerealeca in fond tot ce detine acea societate este al amenilor. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: coman cristina , utilizator 13:35, 11 Decembrie 2011
Da, este posibila si aceasta varianta. Depinde insa de mai multi factori: punctul de vedere al societatii agricole, spatiile pe care le detine si valoarea acestora comparativ cu partile sociale...
Presedintele acestei soc. agricole spune ca nu am cum sa iau si partile sociale(asta spunand-o de ciuda ca i-am luat din pamantul lor suprafata pe care am arendat-o) Noua ni s-a dat un spatiu pt depozitarea cerealelor ,in urma faptului ca oamenii care au venit cu pamantul la noi au venit la acea soc agr. si au facut scandal,iar in urma acestui scandal s-a hotarat sa ni se dea un spatiu dar cu CHIRIE, de 1000 de ron pe luna,desi nu am platit deoarece acest spatiu nu este al soc. agr. ci al oamenilor deci si acei oameni au niste drepturi( si ma refer la c/v partilor sociale).Tot acest presedinte ne-a spus ca daca vrem partile sociale ale oamenilor care au venit la noi trebuie sa vie un evaluator sa evalueze tot ce are acea soc. ...dar asta dureaza si costa bani ..sper ca nu multi este o mare harababura...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda ralf84 ralf84 Buna ziua, Am si eu o problema.. exista cumva vreun contract asemanator celui de arenda? M-ar interesa sa inchei un contract gen arenda pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda sau contract de comodat - tractoare si masini agricole gatanmarius gatanmarius Buna seara! Am infiintat o societate(SRL) cu principalul domeniu de activitate clasa caen 0111(Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si ... (vezi toată discuția)
Ref. la societati pe actiuni utilinro utilinro Referitor la societati agricole (S.A.) care-si desfasoara activitatea ca societati de actiuni (S.A.) prelucrand pamantul \"clientilor\": Avem o situatie in ... (vezi toată discuția)