avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am avut un accident si victima pretinde bani si de la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am avut un accident si victima pretinde bani si de la mine pe langa RCA

Am avut un accident, din culpa si victima pretinde pe langa RCA, bani si de la mine, pe motiv ca nu e multumit de suma oferita de asigurator. Mentionez ca victima nu a suferit traume fizice, doar avarierea masinii. asiguratorul a oferit o suma ca despagubire, pentru reparatia masinii, dar acesta vrea aceeasi suma si de la mine......ceva sfaturi ?
Cel mai recent răspuns: ElenaDINA , utilizator 00:28, 25 Noiembrie 2011
Nu ii dati nici macar un leu. Nici daca va actioneaza in instanta nu are sanse de cistig. Daca vrea mai multi bani sa ceara asiguratorului dv.
Nu aveti motiv sa ii dati bani -nici legal nici nelegal- mai ales ca vrea dublu pt. reparatia masinii.
Spuneti-i ca sunteti in perfcta legalitate din moment ce ati prezentat la data producerii evenimentului o polita RCA in vigoare.Pagubitul probabil ca este nemultumit de cuantumul sumei acordate si incearca sa obtina si de la dvs. ceva.Nu va angajati in niciun fel de promisiuni si chiar daca va actioneaza in instanta nu are sanse de castig.
Asiguratorul nu va plati niciodata sume mai mari decat cele cuvenite. Nu dati nimic pt ca din acest motiv v-ati facut o polita RCA. Asta este rostul acestei polite. Lasti-l sa va dea in judecata pt ca are sanse zero de a castiga. Si daca va mai si ameninta actionati-l dv pt tendinta de a obtine foloase necuvenite.
Pagubitul cere, vinovatul de pagubele aduse da mai mult decat a dat prin acea asigurare care a acoperit in intregime paguba, ar fi un lucru impardonabil din partea celui din urma. Daca pagubitul se considera nemultumit prin despagubirea platita conform legilor in vigoare are la indemana sa-si exprime nemultumirea in fata instantei de judecata.
Sa privim putin situatia din alt unghi.
Daca partea vatamata nu a suferit leziuni sau chiar daca a suferit leziuni...nu a depus la dosar un certificat medico-legal..poate sa mearga unde vrea,nu are cistig de cauza.
Daca a suferit leziuni si nu este multumit de sumele primite de la asigurator va poate actiona in instanta insa pe parte civila...acolo el cere iar legea daca ii da ceva ii da daca nu ..nu.
Daca a fost doar un accident fara victime in cazul in care nu este multumit de despagubire este problema lui. Totusi va poate actiona in instanta pe parte civila sub motivul ca i ati produs prejudiciu prin faptul ca nu a avut posibilitatea sa si foloseasca masina si i ati produs o paguba.Aceasta trebuie dovedita cu acte.
De obicei nu se da cistig de cauza in astfel de situatii dar traim in Romania.
RETINETI insa.
NU ii dati nici o suma de bani suplimentara.
Daca veti fi actionat in instanta si ii va da cistig de cauza (ma indoiesc)ii veti achita atunci acea suma....In rate.

Alte discuții în legătură

Accident auto fara victime, intre 2 autoturisme, am facut amiabila , dar acum mi se cer despagubiri materiale din cauza ca asigurarea nu acopera toata paguba . legal , sunt obligat sa achit? Costisitor Costisitor Buna ziua, Am avut un accident, in Bucuresti, din vina mea, neacordare prioritate. Nu au fost victime, a fost si politia la fata locului, in final am facut ... (vezi toată discuția)
Premis retzinut,amenda si asigurare paulHD paulHD buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier gabry81 gabry81 in urma cu 2 saptamani am avut un accident cu o masina inchiriata de mine de la o firma eu adormind la volanul masinii si intrand pe contrasens din care a ... (vezi toată discuția)