avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... renuntare plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

renuntare plangere

se poate renunta la plangere penala pt agresiune fizica si amenintare cu moarte in instanta la judecatorie
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 09:53, 25 Noiembrie 2011
Da. Plangerea poate fi retrasa si Partile se pot impaca.
puteti renunta orican. dar, procesul penal poate continua daca infractiunea nu este la plangere prealabila....
Da, conform legii, in cazul infractiunilor pentru care punerea in miscare a actiunii penale este conditionata de introducerea unei plangeri prealabile de catre persoana vatamata, retragerea acesteia are ca efect inlaturarea raspunderii penale. Retragerea plangerii penale, trebuie sa aiba loc inainte de a se fi pronuntat in cauza o hotarare judecatoreasca definitiva, sa fie facuta prin vointa expresa a persoanei vatamate sau a reprezentantului ei legal, sa fie totala si neconditionata (sa vizeze atat latura penala, cat si latura civila a cauzei).Retragerea plangerii prealabile poate avea loc la cererea partii vatamate, care se adreseaza organelor judiciare. Cererea de retragere a plangerii prealabile va cuprinde date cu privire la solicitant, calitatea acestuia in dosarul penal, date cu privire la invinuit, mentiunea expresa ca isi retrage plangerea in temeiul legii, data depunerii si semnatura.
De asemenea, puteti uza si de o alta modalitate de stingere a conflictului penal, o alternativa la retragerea plangerii , anume impacarea partilor, cu mentiunea ca , in cazul in care plangerea a fost facuta impotriva fiecarui faptuitor, impacarea se poate face cu fiecare dintre ei si este, de asemenea , totala ,adica atat cu privire la latura penala cat si cu privire la latura civila, daca v-ati constituit parte civila.
Si in situatia unei plangeri prealabile se poate renunta la aceasta, in conditiile prevazute in procedura penala...
tudorioan a scris:

Si in situatia unei plangeri prealabile se poate renunta la aceasta, in conditiile prevazute in procedura penala...


Pai despre plangerea prealabila si este vorba in speta .

Alte discuții în legătură

Plangere penala gabi40bv gabi40bv Buna ziua, Ce inseamna \\"plangere penala\\", ce presupune ea, care sunt pasii ce trebuie urmati pt a face un astfel de demers, in ce conditii poate fi depusa ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de ajutor cocoxxl cocoxxl Am un caz cu un prieten care a fost acuzat de viol.Persoana vatamata i-a cerut o suma de bani pentru a renunta la plangere,bani pe care acesta nu a fost ... (vezi toată discuția)
Pot fi constransi? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Stiu ca infractiunile de santaj si amenintare se probeaza cu martori.Daca atunci cand s-au intamplat acele lucruri,au existat martori,eu ii numesc,dar ei ... (vezi toată discuția)