avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata pensie intretinere

Sant un tata divortat de 8 ani, care dupa 25 de ani de munca am fost disponibilizat. Am primit 5 salarii compensatorii, in valoare neta cat ultimul meu salariu lunar, dar banii vor fi platiti lunar, timp de 5 luni, nu i-am primit pe toti odata.
De 8 ani platesc o pensie alimentara, conform unei hotarari judecatoresti de ¼ din salariul meu net.
Ce fac in aceasta situatie?, ca alte venituri nu am si nici nu am gasit un loc de munca –am cautat imediat dupa disponibilizare, de doua luni.
Pensia este platita la zi, inclusiv luna in care am fost disponibilizat, dar in ultimile doua luni nu a mai fost platita.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns sa-mi spuneti ce demersuri sa fac sa intru in legalitate.
Avand in vedere ca s-au schimbat imprejurarile avute in vedere de instanta la stabilirea pensiei de intretinere in sensul celor aratate de dvs., este necesar sa formulati o noua actiune de stabilire pensie de intretinere, urmand ca aceasta sa fie stabilita in functie de venitul minim pe economie de la data introducerii actiunii.
In cadrul actiunii veti proba faptul ca in prezent nu mai realizati venituri ( cu inscrisuri ) si astfel veti datora pensia de intretinere in raport de venitul minim pe economie si nu in raport de veniturile realizate.
In privinta celor 2 luni restante, incercati sa le achitati, pentru ca in sens contrar mama minorului poate formula impotriva dvs. plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al. 1 lit c) c.pen. sau poate pune in executare hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara lenutaa lenutaa Buna.Parintii mei au divortat la nasterea mea,eu am ramas in custodia mamei iar tatal meu nu mi-a platit deloc pensia alimentara,am 17 ani si cateva luni...ce ... (vezi toată discuția)
Am hotararea dar nu vrea sa imi plateasca pensia alimentara marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Am o intrebare. Am un copil de 3 ani si m-am judecat cu tatal lui pt pensie alimentara. A sosit hotatrarea de 2 luni dar acesta nu vrea sai ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu pensia de intretinere daca hotararea este atacata prin apel? ContSters114133 ContSters114133 buna ziua! in urma hotararii judecatoresti data de prima instanta ,s-a stabilit pensia de intretinere pentru minor in cuantum de 25% din venitul net lunar al ... (vezi toată discuția)