avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ping-pong Politie - Procuratura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ping-pong Politie - Procuratura

Buna Ziua,

Acum aproximativ 6 luni am fost victima unei vatamari corporale grave, prevazuta la articolul 182 (2). De atunci fata de agresori nu s-a luat nicio masura.
.
Ce este stupefiant pentru mine este faptul ca dosarul nici n-a ajuns in instanta. Am depus sesizari, am mers in audienta la procuratura, cei de la procuratura spun ca Politia nu si-a facut treaba si dosarul este incomplet, cei de la Politie spun ca ei au dus dosarul de 5 ori pana acum insa procurorul de caz a venit tot timpul cu alte cerinte si a respins dosarul de fiecare data !

Ce este de facut ? In felul asta orice infractor poate scapa ? Cine e vinovat pentru tergiversarea procesului penal ?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 23:25, 5 Decembrie 2011
Nu e neapărat vorba despre vinovăţia cuiva, însă, atunci când probatoriul este insuficient şi se impun şi alte acte de urmărire penală, cam aşa se întâmplă, întrucât , atunci când o persoană este trimisă în judecată , este necesar să i se prezinte materialul de urmărire penală , să se întocmească rechizitoriul , tocmai pe baza probelor strânse în contra sa.
Această prelungire a up nu presupune că agresorul va scăpa , dacă este vinovat.Oricum, veţi fi înştiinţat asupra soluţiilor dispuse, oricare ar fi ele.
Va multumesc pentru raspuns !

Bun, si exista vreun termen in cazul acesta, nu e vreo investigatie gen CSI, cetificat medico-legal exista, martori exista. Nu inteleg de ce se amana atat de mult.

Explicatia dumneavoastra este valabila si peste 10 ani iar dosarul tot n-a ajuns in instanta ?

Cu stima,
din pacate cred ca aici exista un vid legislativ, referitor la termenul de solutionare si trimitere in judecata, procurorii sunt acoperiti indiferent de cat vor intarzia dosarul, nu am reusit sa gasesc decat o prevedere in constitutie la art 21 unde se prevede o exprimare cu "termen rezonabil" dar sunt sigur ca pentru mine rezonabil inseamna cateva luni dar pentru procuror inseamna cativa ani.

o sa ma adresez institutiei si conform art 275 cpp insa pana la urma "tot ei sunt"

nu cred ca situatii ca acestea mai se intalnesc in vreun stat membru UE

rusine dragi functionari cu salarii si mai apoi pensii de mii de euro
Stimate domn, nu vreau sa intelegeti ca iau apararea vreunui infractor/posibil infractor, insa trebuie sa stiti ca in penal, atunci cand se joaca orice carte pe libertatea unui om, trebuie ca atentia sa fie marita.
Nu se poate ca cineva sa fie trimis in judecata fara probe concludente sau pe baza unor probe insuficiente, mai ales cand exista atatea cazuri in care nevinovati executa pedepse private de libertate sau platesc amenzi penale pe care nu ar trebui sa le plateasca.
De aceea dosarul dvs. posibil sa fie intors de la parchet de atatea ori, din lipsa de probe concludente.
Din ce relatati dvs. ati fost victima unei agresiuni in urma cu 7 luni aproximativ.Cercetarea, din punctul meu de vedere, nu dureaza mult, adica sunteti in termenul bunului simt ca sa zic.
Am vazut cazuri mai simple ca ale dvs. si cercetarile si urmarirea penala au durat 5 ani de zile tot din aceleasi motive, insuficiente probe pt o trimitere in judecata.
Desigur ca aveti tot dreptul sa faceti sesizari si plangeri, insa nu va asteptati la mari realizari.Cercetari indelungate exista si in tarile din UE, de asta va asigur, poate nu la fel de multe ca si in Romania, insa exista.
Va doresc multa rabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna . in urma cu un an si 2 luni am fost victima unei agresiuni ... francisckelemen francisckelemen Buna . In urma cu un an si 2 luni am fost victima unei agresiuni soldate cu 120 de zile de ingrijiri medicale , problema e ca la politie din cauza influentei ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava robdum robdum Buna Ziua, O cunostinta a fost vatamata grav de catre trei indivizi, pierderea iremediabila a vederii cu un ochi, coaste rupte, maxilar rupt, intr-un cuvant ... (vezi toată discuția)
Valabilitate ordin de restrictionare ciupercasorin ciupercasorin Daca agresorul este din afara familiei si hartuieste o persoana din cadrul acesteia ce se poate face. Mentionez ca acum 2 ani a avut loc o agresiune fizica, ... (vezi toată discuția)