avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este permis sa te prezinti la o intalnire disciplinara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este permis sa te prezinti la o intalnire disciplinara cu un avocat?

..In conditiile in care se aduc acuze nefondate de tentativa de sustragere de documente, evident in scopul de a concedia pe motiv disciplinar?
Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 18:08, 26 Noiembrie 2011
Da este,este prevazut in codul muncii dr partii de a fi asistata.
nu cred ca este o problema,
RoxanaCarmen a scris:

..In conditiile in care se aduc acuze nefondate de tentativa de sustragere de documente, evident in scopul de a concedia pe motiv disciplinar?



Art.251 alin.4 C.mun. dispune ca, in cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.

Aceste dispozitii par a exclude posibilitatea asistarii salariatului de o persoana din afara unitatii, chiar daca aceasta ar avea calitatea de avocat.
Totusi, aceste prevbederi din cdoul Muncii nu limiteaza dreptul salariatului de a fi asistat de avocat in procedura cercetarii abaterii disciplinare, acest drept avandu-si izvorul in dreptul la aparare prevazut in Constitutia tarii, art.24.
daca nu este interzis este permis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara ContSters99540 ContSters99540 Intr-o cercetare disciplinara cine ma poate asista conform 251(4) C M daca srl-ul la care lucrez nu are sindicat, reprezentant ales al salariatiolor, cu toate ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie displinara Srah Srah As avea nevoie de un sfat referitor la urmatoare situatia. Timp de 3 luni am lucrat la un call center. Dupa perioada de proba, adica 3,5 luni angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)