avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Autodizolvare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Autodizolvare firma

Buna ziua,

In aprilie 2010 am devenit asociat si administrator impreuna cu unchiul meu la una din firmele lui. Legea nu permitea sa fie actionar 100% la doua firme, asadar am intrat eu cu 10% in una din ele. La doua zile dupa ce am facut actele, unchiul meu a disparut, disparitia fiind inregistrata si la politie. Conform site-ului mfinante.ro, firma nu a mai depus bilantul din februarie 2009 si din cate stiu nici nu a avut activitate in perioada de dupa (nu s-au emis facturi, nu s-au inregistrat in contabilitate facturi), practic totul s-a rulat prin cealalta firma a lui.

Intrebarea mea este: mai exista firma sau a fost dizolvata automat? In caz ca exista, cum as putea eu sa ies din ea, sa ma stiu linistit. Presupun ca o simpla hartie de demisie nu este indeajuns, fara acordul tuturor partilor implicate.
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 13:04, 29 Noiembrie 2011
Mergeti la registrul comertului si aflati. Referitor la "iesire", din moment ce sunteti doi asociati iar celalalt este persoana disparuta iar dvs. aveti doar 10% este problematic. Totusi, registrul comertului va lamureste.
Solicitati instantei retragerea din societate in conditiile art. 226 din legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Sfatul meu este sa angajati un avocat deoarece instrumentarea unei asemenea proceduri se poate face doar de un specialist.
Registrul Comertului nu are atributii si competente de lamurire. Acesta inregistreaza documente ,elibereaza documente, incaseaza taxe, etc....
Cei care pot sa ofere consultanta in acest domeniu se numesc practicieni in insolventa si /sau avocati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmari nedepunere bilant ana_lov3s_u ana_lov3s_u Am auzit ca tarifele expertilor contabili sunt f mari pt semnarea bilantului iar firma mea a fost tot timpul in pierdere...Daca nu depun bilantul pe anul ... (vezi toată discuția)
Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate prin decesul unicului asociat danapreda danapreda Unicul asociat al unei firme a decedat si vreau sa cer dizolvarea societatii la registrul comertului pentru a putea rezilia contractele de telefonie fixa si ... (vezi toată discuția)