avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale daca lucram pe 1 decembrie....
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

daca lucram pe 1 decembrie....

Daca salariatii unei firme de productie cer patronilor sa lucreze in ziua de 1 decembrie si sa fie liberi vineri 23 decembrie, inainte de Craciun, ce obligatii are firma fata de ei pentru aceasta miscare? Trebuie sa le plateasca cu spor 100%, asa cum scrie in CCM pentru libere legale, sau nu - pentru ca au cerut salariatii. Ca zi libera o iau oricum pe data de 23 dec. Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 08:42, 28 Noiembrie 2011
in mod normal asa ar trebui sa se respecte CCM, plus ca ar trebui sa existe si o cerere scrisa din partea angajatilor, si care sa fie aprobata de catre administrator...in felul acesta se elimina riscul de a avea ''surprize'' neplacute in caz de un eventual control ...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1 decembrie VLADUTZA07 VLADUTZA07 E obligatoriu ca angajatorul sa dea liber angajatilor de 1 decembrie, sau daca nu, care sunt conditiile? Depinde de domeniul in care iti desfasori ... (vezi toată discuția)
Ce sanctiune poate primi un angajator daca nu acorda liber in zilele de rusalii Popescu Lorena Popescu Lorena Si aici ma refer la ziua de luni 08 iunie 2009, pentru care directorul a zis: \" e liber pentru bugetari, noi lucram!\" (vezi toată discuția)
1 decembrie klara0329 klara0329 Este legal sa se lucreze in 1 Decembrie daca se semneaza o declaratie ca nu este obligat de catre angajator? Firma poate fi amendata de catre ITM pentru ... (vezi toată discuția)