avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto - proprietarul nu este de acord cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea.


Buna ziua

Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si vinovatia). Problema apare la intocmirea actelor de despagubire. Soferul vinovat a cumparat autoturismul de la un individ care la randul lui a cumparat autoturismul de la un alt individ iar masina nu a fost transcrisa, in acte ramanand primul proprietar.
Soferul care a cauzat accidentul a intocmit polita RCA pe numele primului proprietar. Asiguratorul l-a chemat pe primul proprietar sa dea o declaratie cum ca nu este de acord cu despagubirea intrucat i s-ar majora conform clasei malus urmatoarea prima de RCA.
Cum se poate proceda in cazul de fata pentru a-mi putea repara autoturismul (dauna ridicandu-se undeva la 7-8000 euro).
Cel mai recent răspuns: ContSters231828 , utilizator 12:52, 2 Decembrie 2011
incercati sa puneti problema la FPVS. cautati pe site adresa mail si telefon.succes.
Nu mai conteaza daca proprietarul autov. vinovat este sau nu de acord cu acordarea despagubirii. Societatea de asigurari este obligata sa va acorde despagubirea in baza politei RCA. Atita timp cit polita RCA are trecuta pe aceeasi serie sasiu ca a masinii, acelasi proprietar este trecut in polita RCA si in certificatul masinii, polita este valabila la data accidentului, nu exista motive sa nu vi se acorde despagubirea.
Eventual ce ati scris mai sus scrieti si la csa (pe site-ul lor la sectiunea reclamatii - dar comunicatile si despre ce soc. de asigurari este vorba) Asteptati rasunsul lor si cu acest raspuns va duceti la soc. de asigurari.

Pt. livia.mazare - FPVS nu se ocupa de acest tip de accident (sofer vinovat cunoscut).
Indiferent cum s-a produs accidentul atata timp cat la momentul respectiv era o polita RCA valabila asiguratorul RCA respectiv este obligat sa despagubeasca dauna produsa de clientul sau. In caz contrar aveti dreptul sa va adresati instantei si sunt convins ca aveti mari sanse de castig.
Polita de asigurare tip RCA, a fost intocmita de o soc. de asigurari. Ce lagatura are propietarul cu soc. de asigurari ??? Soc. de asigurari trebuie sa va acorde despagubiri, in conformitate cu RCA. Restul sunt...mofturi si....tertipuri. Cred ca ati face bine sa solicitati o mediere , sau daca nu deschideti actiune in justitie.
Mi se pare ciudat ca asiguratorul sa invite pe vinovat sa dea declaratie sa nu il despagubeasca pe pagubit doar pt. faptul ca i se majoreaza prima anul viitor.Incercati sa aveti o discutie amiabila atat cu asiguratorul RCA cat si cu cel care a provocat accidentul.Nu aveti dvs. nicio vina ca actualul proprietar nu a trecut masina pe numele lui.

Alte discuții în legătură

Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Tergiversare dosar dauna RaDracones RaDracones Buna ziua! Speta: Accident rutier, se intocmeste proces verbal de catre IPJ din care reiese ca soferul de taxi \\"XYZ\\" este vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)