avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto - proprietarul nu este de acord cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea.


Buna ziua

Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si vinovatia). Problema apare la intocmirea actelor de despagubire. Soferul vinovat a cumparat autoturismul de la un individ care la randul lui a cumparat autoturismul de la un alt individ iar masina nu a fost transcrisa, in acte ramanand primul proprietar.
Soferul care a cauzat accidentul a intocmit polita RCA pe numele primului proprietar. Asiguratorul l-a chemat pe primul proprietar sa dea o declaratie cum ca nu este de acord cu despagubirea intrucat i s-ar majora conform clasei malus urmatoarea prima de RCA.
Cum se poate proceda in cazul de fata pentru a-mi putea repara autoturismul (dauna ridicandu-se undeva la 7-8000 euro).
Cel mai recent răspuns: ContSters231828 , utilizator 12:52, 2 Decembrie 2011
Problema dumneavoastra este des intalnita.... societatile de asigurari mizeaza pe acest lucru pentru a "fraieri" pagubitii.
In cazul in care cel vinovat de producerea accidentului nu este de acord cu despagubirea, aceste mentiuni trebuies sa fie scrise in clar in procesul verbal. Daca nu a facut mentiuni in procesul verbal nu poate face nimic ulterior. Insa daca a facut mentiuni acesta trebuie sa conteste procesul verbal iar dumneavoastra sa asteptati rezultatul actiunii. Daca nu a depus contestatie (asta se poate verifica) atunci firma de asigurari este obligata sa va plateasca dauna.
Chiar si in cazul in care contesta procesul verbal se poate rezolva printr-un angajament scris al dumneavoastra ca restituiti integral despagubirea acordata intr-un anumit termen de la solutionarea contestatiei in cazul in care se intoarce vinovatia asupra dumneavoastra.

Apropo de declaratia "primului proprietar".... aceasta este cumva ilegala deoarece a instrainat cu buna stiinta masina celui care v-a lovit .... si chiar daca acesta ar declara ca a furat masina sau a luat-o fara stirea lui.... conform prevederilor Ord. 5 al CSA-ului trebuie sa fiti despagubit. Ulterior societatea de asigurari poate face regres catre un eventual infractor sau cum considera ei ca se numeste.....
Pe langa aceasta nu are importanta daca pe asigurare este trecut vechiul proprietar daca la data accidentului asigurarea era valabila si masina nu a fost inca inmatriculata pe noul proprietar conform actului de vanzare-cumparare si conform legii in 30 zile.... asta este raspunderea celui care circula asa cu masina... era insa o problema daca asigurarea era in vederea inmatricularii si se depasea termenul inscrierii dar atunci trebuia sa figureze noul proprietar in asigurare....
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
ContSters231828, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Tergiversare dosar dauna RaDracones RaDracones Buna ziua! Speta: Accident rutier, se intocmeste proces verbal de catre IPJ din care reiese ca soferul de taxi \\"XYZ\\" este vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)