avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

investire cu formula executorie

buna seara,
am sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca am unele nelamuriri.
instanta de fond a fost judecatoria giurgiu, a urmat apelul la tribunalul giurgiu, si ultima cale de atac curtea de apel bucuresti cu recurs.
in prezent dosarul a plecat de la curtea de apel la tribunalul giurgiu.
va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de investire cu formula executorie
hotararea mai trebuie legalizata sau se depune o copie pentru a fi investita?
ce taxe trebuiesc platite?
executorul poate ridica hotararea dupa investire sau are nevoie de inputernicire notariala?
cat dureaza ca timp?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 21:41, 29 Noiembrie 2011
Numai Judecatoria Giurgiu poate investi cu formula executorie acea sentinta irevocabila. Se legalizeaza si se investeste in acelasi timp. taxele sunt modice(6 lei, timbru judiciar 0,3 lei) sunt afisate la Registratura fiecarei judecatorii pe usa. Cererea de legalizare si investire este tiparita la birourile de dactilografiere din fiecare judecatorie sau se scrie de mana, solicitand o copie (sau mai multe legalizate si investirea cu formula executorie a sentintei nr..)Se ridica numai personal de partea indreptatita din proces sau de avocatul sau. Dupa investire se depune sentinta la un birou de executori si se solicita punerea in executare , se platesc taxe .Executorul se ocupa din acel moment.
subscriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investirea cu formula executorie necul necul buna ziua, rog pe cei care detin informatii la zi (mai recente) sa-mi spuna daca mai este necesara investirea cu formula executorie a unei decizii a Curtii de ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie adinutza.2008 adinutza.2008 Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)