avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de folosire a unui apartament mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de folosire a unui apartament mostenit

In urma decesului tatalui meu am ramas unic mostenitor al apartamentului sau ( am facut si succesiunea). Din pacate el a trait in concubinaj cu o persoana cu care nu am fost niciodata in relatii bune, careia i-a facut mutatie in apartament, si care chiar dupa o luna si jumatate de la deces nu vrea sa plece din apartament (desi are propriul apartament in care locuieste fiul sau) ba chiar a schimbat si iala de la usa, spunandu-mi
ca va pleca cand va voi ea
.
Cum fac sa scap de locatara nedorita?
Cel mai recent răspuns: catalin_andrei , utilizator 21:46, 29 Noiembrie 2011
evacuare
Nu stiu daca nu cumva femeia cu care a trait in concubinaj nu are si ea dreptul la mostenire. Depinde cati ani a convietuit si daca poate dovedi cu martori in instanta.
Ati facut inclusiv intabularea si schimbarea rolului fiscal pe numele dvs.?Puteti prin instanta sa o obligati laplata c/val lipsei de folosinta a apartamentului si sa solicitati evacuarea.Din pacate pentru ea ,nu e mostenitor.
Au trait noua ani dar nu si-a manifestat inca nici o revendicare. Cred ca nu gandeste foarte limpede (spune ca s-a sfatuit cu un procuror si ca are toate drepturile de a locui acolo cat vrea ea!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea concubinajului: ce drepturi are femeia cu care a stat tatăl meu decedat la bunurile lui? Eminem03 Eminem03 Buna ziua,tatăl meu a decedat si urmeaza sa facem succesiunea, el a trăit cu o femeie fără să fie căsătoriți, întrebarea mea este concubina tatălui ... (vezi toată discuția)
Legea violentei in familie laau laau Va rog frumos, imi puteti explica daca aceasta lege promulgata astazi de presedintele Romaniei protejeaza si fostele sotii? Adica daca divortul este deja ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare Ela Marcu Ela Marcu Buna ziua! Mana mea a trait in concubinaj cu un domn,timp de 20 de ani .Dupa 20 de ani,in timp ce dumneaei era internata la terapie intensiva ,fiind grav ... (vezi toată discuția)