avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce se intelege prin grad de handicap grav, cod ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce se intelege prin grad de handicap grav, cod handicap 1, cu asistent personal?

Va rog,ce trebuie sa inteleg prin grad de handicap grav,cod handicap 1,cu asistent personal,cod boala G20,G83,Q66.Ce drepturi decurg din aceasta hotarare,tatal meu avand o pensie pentru limita de varsta,ce drepturi banesti pot decurge de aici.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: muncitorul srl , utilizator 12:51, 3 Decembrie 2011
Drepturile ce revin persoanele incadrate in certificate medicale cu grad de handicap sunt prevazute in legea nr 448/2006 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I nr 1 /03 ian 2008
multumesc pentru raspuns am fost la legea respectiva dar nu am inteles mare lucru
prestatii sociale:
indemnizatie lunara - 202 lei
buget complementar - 91 lei
indemnizatie de insotitor - 525 lei (in cazul in care nu doreste asistent personal si opteaza sa primeasca indemnizatia)

codul de handicap si cel de boala nu au importanta in acordarea drepturilor si facilitatilor. acestea decurg din incadrarea in grad de handicap.
buna ziua ,multumesc pentru ajutor .mai am o intrebare ,dupa ce ai primit de la comisia de evaluare scrisoarea cu gradul de incadrare de mai sus ce trebuie sa mai fac pentru a beneficia de sumele mai sus afisate.
pentru indemnizatia lunara si bugetul complementar, trebuie sa mergeti la Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului judeteana si sa depuneti o cerere insotita de copia certificatului de handicap si copia BI/CI. in general cererea este tipizata. cand le depuneti sa aveti la dumneavoastra si originalele.
este posibil sa va ceara si o declaratie prin care va obligati sa anuntati institutia, in termen de 48 de ore (conform legii), de orice modificare a statutului dumneavoastra, domiciliului etc. (e posibil sa fie tipizata).
primaria ar trebuie sa va angajeze un asistent personal (agreat de dumneavoastra). daca nu poate sunt obligati sa va plateasca indemnizatia de insotitor. si pentru asta trebuie sa depuneti cerere si actele de mai sus.
mergeti intai la primarie si intrebati. este bine sa aveti legea cu dumneavoastra.
banii ii primiti cu luna urmatoare depunerii cererii - daca depuneti luna asta, intrati in plata cu luna ianuarie iar banii incepeti sa ii luati din februarie (pentru ianuarie)

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de boala si indemnizatie de insotitor vasilica_onofrei vasilica_onofrei buna ziua! tatalui meu i s-a stabilit un grad de handicap 2 cu insotitor. el este inca in campul muncii. va rog sa-mi spuneti ce drepturi are. poate lua ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap accentuat, cod handicap 1 nanolica nanolica Buna ziua. Tatal meu este incadrat in grad de handicap accentuat , cod handicap 1, cod boala S98, deficienta functionala accentuata. Va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru bolnavii de sida yaro yaro am fost diagnosticat acum 2 ani cu hiv intro tara din ue daca ma intorc in romania mar ajuta statul cu alocatia de hrana ,indemnizatia sau ce sunt astea ca nu ... (vezi toată discuția)