avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor pentru bolnavii de SIDA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor pentru bolnavii de SIDA

am fost diagnosticat acum 2 ani cu hiv intro tara din ue daca ma intorc in romania mar ajuta statul cu alocatia de hrana ,indemnizatia sau ce sunt astea ca nu stiu si cat ar fi?ce tre sa fac ca sa obtin ceva si cate ore am dreptul sa lucru pe zi?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 11:57, 16 August 2011
Din partea statului roman puteti primi pensie de invaliditate.
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Veti fi beneficiarul legii 448/2006 privind drepturile persoanelor cu handicap. Veti fi incadrat intr-un grad de handicap, veti primi si indemnizatie de hrana; va trebui sa mergeti la Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului din judetul dv si acolo veti fi indrumat.
De muncit puteti munci cat vrei insa. Indemnizatia de handicap poate fi de 293, sau chiar mai mica. oricum cu toate prestatiile accesorii nu veti lua mai mult de 500 lei, asa ca daca acolo sunteti respectat mai mult ramaneti acolo.
Buna ziua,
In functie de incardarea in grad de handicap puteti primi urmatoarele indemnizatii:
grad I (grav) - indemnizatie de persoana cu handicap - 202 lei;
- buget complementar - 91 lei;
- indemnizatie de insotitor - 525 lei.
grad II (accentuat) - indemnizatie de persoana cu handicap - 166 lei;
- buget complementar - 68 lei;
grad III (mediu) - indemnizatie de persoana cu handicap - 33,5 lei;

alocatia de hrana este in cuantum de 13 lei/zi (zile calendaristice)

Persoana cu handicap are voie sa lucreze indiferent de gradul de handicap conform Legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata.

Pentru incadrarea in grad de handicap va adresati Directiri generale de asistenta sociala si protectia copilului din judetul sau sectorul unde aveti domiciliul.
Pentru obtinerea alocatiei de hrana va adresati Agentiei judetene (sau a Municipiului Bucuresti) de prestatii sociale in functie de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanei cu handicap vizual grav eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in legatura cu drepturile unei persoane cu handicap grav vis-a-vis de Legea nr. 448/2006. Legea nr. 448/2006 prevede ca: Art. 42. - ... (vezi toată discuția)