avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... pot actiona in judecata firma de asugurari?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

pot actiona in judecata firma de asugurari?

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea problema si v-as ruga mult sa-mi dati un sfat
Sunt asigurat RCA la o societatea X, societate care "din burta" ma intregistreaza cu o dauna in 2010, dauna pe care nu am facut-o, lucru dovedit prin cazierul de la politie, iar firma de asigurare recunoaste acest lucru.
Am incercat o conciliere amiabila, dar fara succes. Mi-au inapoiat sumele de bani achiate in plus, si cam atat...in prezent, eu tot cu dauna apar in baza de date.
Am sesizat CSA, iar raspunsul lor a fost ca firma de asigurari nu le-a raspuns argumentat conform legislatiei in vigoare si ca vor reveni cu precizari.
Intrebarea mea este: pot da in judecata firma de asigurari sau ar trebui sa astept raspunsul de la CSA?

VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 17:36, 4 Decembrie 2011
Nu va impiedica nimic sa actionati in judecata firma de asigurari.
Puteti si sa dati asiguratorul in judecata sau puteti astepta sa primiti intai raspunsul de la CSA si apoi sa-i actionati in judecata. Tot aia e.
Ok, multumesc mult pentru raspunsuri!
Cu acel cazier de la politie puteti actiona soc. de asigurari in instanta.Dar trebuie sa va ganditi bine daca nu ati imprumutat vreodata masina cuiva si sa provocat vreun accident.
Are dreptate... se putea deschide dosar pe constatare amiabila fara sa va apara evenimentul in cazierul de la politie.

albastrel_2 a scris:

Cu acel cazier de la politie puteti actiona soc. de asigurari in instanta.Dar trebuie sa va ganditi bine daca nu ati imprumutat vreodata masina cuiva si sa provocat vreun accident.


Alte discuții în legătură

Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)
Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in clasa malus daniel_am daniel_am Buna ziua si Hristos a-inviat! Va scriu cu o intrebare referitoare la o polita RCA si incadrarea acesteia intr-o anumit clasa de malus. Personal nu consider ... (vezi toată discuția)