avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... pot actiona in judecata firma de asugurari?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

pot actiona in judecata firma de asugurari?

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea problema si v-as ruga mult sa-mi dati un sfat
Sunt asigurat RCA la o societatea X, societate care "din burta" ma intregistreaza cu o dauna in 2010, dauna pe care nu am facut-o, lucru dovedit prin cazierul de la politie, iar firma de asigurare recunoaste acest lucru.
Am incercat o conciliere amiabila, dar fara succes. Mi-au inapoiat sumele de bani achiate in plus, si cam atat...in prezent, eu tot cu dauna apar in baza de date.
Am sesizat CSA, iar raspunsul lor a fost ca firma de asigurari nu le-a raspuns argumentat conform legislatiei in vigoare si ca vor reveni cu precizari.
Intrebarea mea este: pot da in judecata firma de asigurari sau ar trebui sa astept raspunsul de la CSA?

VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 17:36, 4 Decembrie 2011
Sistemul este "extraordinar" ... au limitat fraudele prin scoaterea din sistem a politelor manuale (cele scrise cu pixul pe genunchi) insa au dat nastere totodata la noi idei... si dupa cum stiti romanii sunt inventivi... printre putinii care au spart serverele Nasa.... deci se poate orice.
Pana si un pusti poate emite o asigurare sau... si mai rau... o poate falsifica... pdf-ul salvat , modificat si apoi tiparit pe acele foi alb-verde care se pot procura foarte usor. Se practica la masinile care inca raman pe vechiul proprietar... astfel este si foarte greu de dovedit ceva in momentul in care sunt indentificate falsurile (de regula cand ajungi la asigurari sa deschizi un dosar).
Faza mai tare este ca cel care a apelat la asta poate scapa foarte usor.... o simpla replica... "am facut asigurarea la colt de strada... am platit ... ce vina ma eu..." .... asta este Romania.... pana nu se va condamna (vorbesc in sensul adevarat al cuvantului nu doar sa fie data legea si nu se face nimic) si simpla descarcare a unei melodii de pe internet (vezi alte tari europene cu sisteme inbatabile) nu vom ajunge pe linia de plutire.
Oricum ... multa bafta...iar de dat in judecata puteti actiona doar pe cei care au comis greseala ... nu si pe cei care va cer suprataxa acum dor pentru ca sistemul asa le dicteaza conform datelor inregistrate... acestia nu au nici-o raspundere....

TRAIAN78 a scris:

Va multumesc mult pentru sfaturi, si asa cred ca voi face, o sesizare catre CSA cu toate politele anterioare, ia daca nu se va intampla nimic, ii voi da in judecata pe asiguratori...oricum, dupa cele intamplate raman cu un gust amar fata de tot ceea ce intampla sau se poate intampla (si asta in mare parte din cauza celebrului "sistem" infailibil....)
Va doresc o seara frumoasa!

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Va dau si o veste buna totusi:

" CSA modifică legislația cu privire la RCA :

"Decizia Consiliului CSA de modificare a reglementărilor cu privire la RCA a fost motivată de volumul de sesizări şi reclamaţii legate de plata despăgubirilor pe segmentul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto. Aceste schimbări, corelate cu o monitorizare riguroasă a evoluțiilor și tendințelor înregistrate pe segmentul RCA, vizează obținerea unui nivel optim de protecție a asiguraților și păgubiților, prin îmbunătățirea calității serviciilor oferite de asigurători”, a declarat președintele CSA, Constantin Buzoianu.
............................................................................................................................................
În situaţia în care din motive tehnice baza de date CEDAM nu poate fi interogată sau datele oferite sunt în neconcordanţă cu documentele prezentate de asigurat, asigurătorul trebuie să țină cont de documentele puse la dispoziţie de asigurat, în vederea stabilirii bonusului sau malusului.

Modificările prezentate vor intra în vigoare la data publicării acestora în Monitorul Oficial.

Anunt: 30 noiembrie 2011 "

Vestea proasta este ca acestea nu au fost inca publicate in Monitorul Oficial iar data estimativa a implementarii noilor norme este 01.01.2012.

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Multumesc mult pentru incurajari si sfaturi! Ma bucur ca incaa mai sunt oameni - asemenea ca Dumneavoastra - dispusi sa-si ajute semenii la nevoie.
Ma bucur de asemenea ca CSA si-a venit in fire, cum se zice, si a vazut ca in sistem exista multe "neconcordante", ca sa folosim un cuvant bland...mai bine mai tarziu decat niciodata:)
V a doresc o seara frumoasa si mullta sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)
Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in clasa malus daniel_am daniel_am Buna ziua si Hristos a-inviat! Va scriu cu o intrebare referitoare la o polita RCA si incadrarea acesteia intr-o anumit clasa de malus. Personal nu consider ... (vezi toată discuția)