avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fuziune cu activ net negativ
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fuziune cu activ net negativ

Buna ziua.Am o fuziune prin absorbtie, ambele cu activul net negativ.Ce fac in acest sens calculez raportul de schimb la valoarea nominala a partilor sociale sau nu se mai calculeaza nimic?In acelasi timp am gasit in normele metodologice stabilite prin OMF 1376/2004 ca atunci cand avem de a face cu capitaluri proprii negative absorbtia se va face fara emitere de parti sociale.Asta inseamna ca defapt nu mai calculez nimic, ca nu se emit parti sociale,ca la societatea absorbanta ramane acelasi capital social si acelasi actionariat?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:09, 30 Noiembrie 2011
Adica, se va face la mica intelegere intre actionari/asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absorbtie maryette maryette Este vorba de 2 soc.care au fuzionat,una dintre ele a fost radiata. Intre data proiectului de fuziune si data efectiva a fuziunii,au existat modificari ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absortie floricageta floricageta Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea urmatoarei probleme: -a fost publicat in MO fuziune a doua societatii ale aceluia administrator, ce ... (vezi toată discuția)
Fuziune societate prin absorbtie enachemariana_2007 enachemariana_2007 Buna ziua. Am parcurs pasii proiectului de fuziune si in urma calculelor am urmatoarea situatie: Soc.M absorbanta Total activ net = 90.035;nr.parti sociale ... (vezi toată discuția)