avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... BROKER DE ASIGURARI / SAU FIRMA DE BROKERAJ IN ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

BROKER DE ASIGURARI / SAU FIRMA DE BROKERAJ IN ASIGURARI

Buna seara,

As dori sa fac asigurari de mai multe tipuri (RCA, CASCO, LOCUINTE, DE SANATATE, DE VIATA, OBLIGATORII si altele) pentru mai multe societati de asigurare, iar pentru asta am inteles ca trebuie sa devin broker de asigurari.
Am studii superioare si am fost agent de asigurari.

Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a deveni broker de asigurare sau a infinta o firma de brokeraj.
De asemenea as dori sa stiu care e diferenta intre un broker si o firma de brokeraj.


Va multumesc mult.

Cu respect,
Daniel.
Cel mai recent răspuns: Vasile Petrisor , utilizator 23:26, 28 Iunie 2018
Exista 2 variante in viziunea mea pentru a putea intermedia acest tip de polite:
1-sa deveniti broker de asigurare dar nu va recomand, deoarece sunt foarte multe responsabilitati fata de CSA, raportari de tot felul etc;
2-sa deveniti asistent in brokeraj in cadrul unui broker deja existent (PFA sau PJ) cod unic de activitate CAEN 6622, varianta pe care o recomand.Va veti ocupa strict de problemele de vanzari, documentele catre CSA cazandn in obligatia brokerului sub care activati.
Este acelasi lucru broker cu firma de brokeraj, numai ca in Romania se confunda foarte usor termenul de broker cu cel de asistent in brokeraj.
Daca inca detineti codul RAF ca agent de asigurari este foarte simplu sa va transferati pe o societate de brokeraj. Eu personal coordonez o astfel de activitate si se pot intocmi atat asigurari generale, de sanatate, de viata, si creditari.
In cazul in care nu mai detineti codul RAF treaba se complica fiind necesar sa urmati cursurile de calificare si formare profesionala avizate de CSA... insa si aici sunt solutii...
Daca doriti mai multe detalii puteti sa ma contactati.
Buna seara , as dori sa luam legătura , pt a deveni asistent in brokeraj , petrisorvasile1975@gmail.com
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
Vasile Petrisor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent boker in asigurari voxmaris voxmaris Ce conditii trebuie indeplinite pentru a infinta o firma avand activitatea de asistent broker in asigurari? Codul CAEN e 6622? (vezi toată discuția)
Agent asigurari animis animis Buna ziua, Exista vreo posibilitate sa imi fac un srl ca agent de asigurari si sa lucrez cu un broker. Eu doresc sa fiu broker ci doar sa imi fac un srl sau ... (vezi toată discuția)
Asistent broker in asigurari sebirelli sebirelli Buna ziua. Vreau sa devin asistent broker in asigurari. Am ceva experienta ca agent. Va rog sa-mi recomandati cu ce societate broker sa colaborez si cu care nu ... (vezi toată discuția)